bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Більше мільйона українців вийшли на прибирання
17.05.2017

В Україні закінчився весняний сезон прибирань. За попередніми підрахунками більше мільйона українців за цей період зробили нашу країну чистою. Фінальною крапкою очищення країни від сміття стало наймасштабніше прибирання в рамках проекту Let`s Do It Ukraine! та проведення екологічного фестивалю «ЧистоFEST».

Центральною локацією еко-події став столичний Гідропарк, який об’єднав понад 3 000 учасників. Усього під час весняного проекту було очищено більше 5000 локацій по всій Україні. В черговий раз українці довели, що шукають не причини, а можливості, і що чиста країна починається з себе.

«Щороку ми разом з українцями робимо нашу країну чистою. Let’s Do It, Ukraine! – це не тільки прибирання. Це соціально-екологічний рух, який об’єднує та охоплює усі сфери еко-відповідального життя. Нашою головною метою є виховання національною культури чистоти, правильне поводження з відходами та дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Особливістю цьогорічної акції стало проведення прибирання з сортуванням відходів (сміття). Під час заходу ми сортували сміття у пакети із вторинної сировини, вироблені корпорацією «Біосфера». Ми сподіваємося, що наш рух буде і надалі об’єднувати навколо себе людей, яким небайдуже сьогодення і екологічне майбутнє нашої країни», – розповіла президент Let’s Do It, Ukraine! Юлія Мархель.

Після наймасштабнішого прибирання у 24 областях України пройшов еко-фестиваль «ЧистоFEST», головною метою якого є розкриття існуючих екологічних проблем країни через мистецтво та поширення культури дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Особливістю фестивалю є те, що кожного року він збирає еко-сумлінних людей, які не залишають після себе сміття. У кожній області «ЧистоFEST» продемонстрував місцевий колорит та творчий потенціал регіонів.

На допомогу українцям в пошуках пунктів прийому вторинної сировини, під час акції, прийшов мобільний додаток Lets do it Ukraine, завдяки якому можна організовувати та долучатися до прибирання вже існуючих забруднених зон, дізнаватися цікаві еко-новини та додавати найближчі пункти прийому вторинної сировини у своєму місті. Додаток можна завантажити з сайту LDU.COM.UA, встановити на свій гаджет та користуватися весь рік.

Організатори Let’s Do It, Ukraine! закликають українців 15 вересня 2018 року долучитися до останнього прибирання країни і більше не смітити.

Проект проходить під патронатом Дружини Президента України спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством молоді та спорту України, Міністерством екології та природних ресурсів України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством освіти і науки України, Українським державним центром позашкільної освіти, Київською державною адміністрацією, а також Програмою Волонтерів ООН в Україні, Київським молодіжним центром. Акцію підтримують громадські організації: Фундація Регіональних Ініціатив, STREET WORKOUT UKRAINE, AIESEC в Україні, JCI UKRAINE, Українська академія лідерства та Українська асоціація студентів..

Інформаційна довідка:

Let’s Do It, Ukraine! – це громадська організація, яка реалізовує 5 щорічних національних проектів та понад 60 локальних проектів, діє в 24 областях України, об’єднує понад 1 млн. учасників. Організація є частиною міжнародного руху Let’s Do It, World!, який об’єднав вже 113 країн та близько 17 млн. учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.