bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Студенти з юридичних клінік навчалися ділитися зі школярами своїми знаннями
08.06.2017

Щоб підвищити рівень тренерської підготовки членів юридичних клінік при українських ВНЗ, команда програми «Просвітництво» Асоціації УМДПЛ організувала тренінг з основ тренерської майстерності. 

Під час роботи у юридичній клініці студенти мають можливість застосувати отримані в університеті теоретичні знання на практиці без відриву від навчання. Цей підрозділ юридичних факультетів в Україні розвиває правову освіту серед школярів. Щоб підвищити рівень тренерської підготовки членів юридичних клінік при українських ВНЗ, команда програми «Просвітництво» Асоціації УМДПЛ організувала тренінг з основ тренерської майстерності. Захід відбувся 2 червня 2017 року в Києві у приміщенні Національної академії внутрішніх справ.

18987398_1499643856746806_2009681328_o

«Не всі фахівці вміють передавати іншим свої знання. Юристи юридичних клінік володіють базою правових знань, проте часто не мають необхідних навиків тренера. На основі 6-річного досвіду тренінгової діяльності нашої організації ми надаємо базові поради, як проводити тренінги для школярів», – зазначає Оксана Полулях, керівник програми «Просвітництво» Асоціації УМДПЛ.

18986518_1499643640080161_442474810_o

На запрошення Катерини Білецької, координаторки ВГО «Асоціація юридичних клінік України» у тренінгу взяли участь представники юридичних клінік Академії адвокатури України, КНЕУ імені Вадима Гетьмана, Національної академії внутрішніх справ та Чернігівського державного інституту права, соціальних технологій та праці.

Програму тренінгу розробив Сергій Перникоза, тренер програми «Просвітництво». Правозахисник надав основні поради того, як проводити правоосвітній захід: як працювати з аудиторією та що саме варто донести до неї.

18948648_1499673873410471_858335619_o

Серед основних складових елементів тренінгу Сергій Перникоза визначив такі:

  • знайомство
  • встановлення правил поведінки під час заходу і виявлення очікувань
  • основний блок тренінгу
  • інтерактивні вправи
  • підбиття підсумків
  • збір вражень від учасників

На думку Валерія Савченка, представника юридичної клініки Академії адвокатури України, під тренінгу йому було важливо дізнатися про те, що може допомогти у спілкуванні з дітьми під час правоосвітніх заходів, зокрема інформація про те, як структурувати інформацію, використовувати невербальну комунікацію, утримувати увагу дітей.  Завдяки грі «Вбий тренера» учасники усвідомили значення вміння сконцентруватись під час свого виступу

Ольга Могильна, представниця юридичної клініки «Аудиторіум» при Чернігівському державному інституті права, соціальних технологій та праці, вже має досвід проведення правоосвітніх заходів у школах. «Ми завжди шукаємо способи зацікавлення дітей правовою інформацією. Часто школярі важко сприймають матеріал і відволікаються. Мені було корисно дізнатися, як уникати конфліктних ситуацій з проблемними дітьми, відповідати на незручні запитання», – сказала Ольга.

18986333_1499643423413516_1362115437_o

Таїсія, представниця юридичної клініки «Соціальна відповідальність» при КНЕУ імені Вадима Гетьмана, вважає, що ознайомити дітей з такою темою як основи спілкування з поліцією у легкій та доступній для сприйняття формі можна завдяки 6-серійному мультфільму «Ти і поліція».

За її словами, під час запланованих правоосвітніх заходів її університету мультфільм творчої студії Real Stories Production http://umdpl.info/knowyourrights/animatsijni-filmy/ та практичні порадники «Підлітку про поліцію» стануть у пригоді.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.