bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Тернополі в рамках «Тижня безвізу» проходив воркшоп для молоді
10.07.2017

27 червня 2017 р.  в приміщенні ГО «Молода Просвіта»/ Молодіжний центр Тернопіль в рамках відзначення Дня Молоді  в Україні  ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування»  провела воркшоп на «Безвіз для молоді: освіта, робота».  .  

Даний захід відбувся за підтримки Відділу сім’ї та молоді та Управління міжнародного співробітництва та фандрейзингу Тернопільської ОДА.

Метою проведення даного заходу було підвищити знання у молоді про особливості перетину кордону з країнами Європейського Союзу та країнами-підписантами  Шенгенської угоди, легального перебування на території країн Європи з метою здобуття освіти, участі в освітніх та інших спортивних, культурно-мистецьких заходах, працевлаштуванням, туристичною метою у зв’язку із  запровадженням безвізового режиму з країнами Європейського Союзу.

Учасниками воркшопу були студенти, представники молодіжних громадських організацій, євроклубів, журналісти.

В рамках  воркшопу  спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Управління Державної міграційної служби в Тернопільській області Ірина Бойко розповіла присутнім про особливості виготовлення паспорта громадянина України для виїзду закордон, зокрема щодо реєстрації на  електронну та поточну чергу для подання документів на виготовлення паспорту, переліку документів, вартості та періоду його виготовлення,тощо.

Голова Правління ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик розповів про основний перелік документів для поїздок до країн Європи з метою навчання, працевлаштування, туризму, зокрема щодо переліку документів для отримання національної візи з метою навчання та працевлаштування у країнах Європи, для туристичних подорожей, переліку документів, які можуть вимагатись прикордонниками при перетині кордону,    а також про необхідні суми коштів для перебування в країнах Європи, до яких запроваджено безвізовий режим для українців.

А  студент Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка  Володимир Міщишин та студент Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя Олександр Малаховський   розповіли все про особливості навчання в університетах Польщі та Німеччини, в яких вони паралельно навчались,  а саме про особливості системи освіти  цих країн, про можливості для навчання для українців, про те, як поступити в ВНЗ Польщі, Німеччини, які документи потрібні для вступу і про саме навчання.   

Оскільки тема є досить актуальною, то протягом всього заходу учасники мали багато питань до виступаючих, а  наприкінці воркшопу його учасники брали участь в практичних вправах.

Як зазначив голова Правління ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: «Воркшоп на дану тему, на мою думку, був дуже актуальним. Оскільки по-перше саме на період літа багато молоді їде на сезоні роботи в сусідні країни Європейського Союзу, а також на відпочинок. І запровадження безвізового режиму спрощує перетин кордону перш за все для короткострокових поїздок з метою туризму, відвідання родичів та близьких в Європі. А по-друге,  в серпні починається вступна кампанія до вищих навчальних закладів Європи, де за статистикою навчається велика кількість тернополян в тому числі, тому знання про особливості вступу, навчання, оформлення документів є надважливими питаннями саме зараз.»

Даний захід відбувся в рамках «Тижня безвізу» в Тернополі, яким також було передбачено проведення 29 червня інтерактивної гри «Смарт-поїздка» на Театральному майдані Тернополя та семінару «Подорожуй відповідально» в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці, проведених спільно із ГО «Європа без бар’єрів».  

Контакти

  • www.ngosms.blogspot.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.