bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

За погрози журналісту – кримінальна справа
08.08.2017

Юристи ППЛ через суд «допомогли» поліції внести до ЄРДР відомості про погрози журналісту і розпочати досудове слідство.

Ми неодноразово звертали увагу на те, що погрози журналістам у зв’язку із професійною діяльністю, не просто неприйнятний спосіб спілкування у демократичному суспільстві, але й підстава  для кримінальної відповідальності. Нажаль, в багатьох випадках поліція не поспішає порушувати такі кримінальні справи, не реагуючи навіть на письмові заяви журналістів про злочин. Ефективним інструментом протидії такій практиці правоохоронців лишається суд. Вже вдруге ми переконуємось у цьому, захищаючи професійні права та інтереси Павла Зленка, колишнього редактора газети «Новини Тростянеччини», якого незаконно було звільнено з роботи і не поновлено на підставі рішення суду.

Збираючи матеріали щодо розгляду справи про корупційне правопорушення, Павло Анатолійович почав отримувати погрози. Він звернувся із заявою про злочин до місцевої поліції, але протягом 10 днів відомості з неї так і не потрапили до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Відповідно, лишився один шлях для захисту прав журналіста – звертатись до суду. І, ось, 3 серпня 2017 року слідчий суддя Тростянецького районного суду задовольнила скаргу П.Зленка і зобов’язала слідчого чи іншу відповідальну особу внести заяву про злочин до ЄРДР (з копією ухвали можна ознайомитись тут).

P.S.Правова допомога П.А. Зленку надається в рамках проекту «Ефективний юридичний захист свободи слова в Україні» за підтримки Media Legal Defence Initiative.

Джерело: http://www.ppl.org.ua/za-pogrozi-zhurnalistu-kriminalna-sprava.html

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.