bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Унікальна подія в унікальній громаді: у Люблинецькій громаді стартували бюджетні слухання
15.12.2017

13 грудня 2017 року стартували проведення бюджетних слухань у Люблинецькій громаді. Перша зустріч з мешканцями відбулася у селі Старі Кошари. Захід включив звіт про результати попереднього року діяльності ради та обговорення запланованого бюджету на наступний рік.

Власне звітування по проробленій роботі презентувала голова громади - Наталя Сіховська. Детальний фінансовий звіт з цифрами та проект бюджету на 2018 рік надала керівниця фінансового відділу громади – пані Ольга Іванівна. Слово по річній роботі та успіхах мали замісник голови громади та виконуюча обов’язки старости.

По закінченню звіту працювали з аудиторією у форматі «питання-відповідь». Почули, обговорили та визначили спільні завдання для подальшого розвитку громади.

Нагадаємо, що 17 листопада 2017 року у Люблинецькій громаді відбулась сесія, на якій депутати підтримали необхідність внесення змін до бюджетного регламенту. Бюджетний регламент визначає процедуру підготовки, складання, розгляду, і затвердження місцевого бюджету селищної ради, внесення змін до нього та розгляду і прийняття рішення щодо звіту про виконання селищного бюджету. Відкритість і гласність процесу, при цьому, забезпечується головою Люблинецької селищної ради на протязі усього бюджетного процесу. Документом було визначено, що перед винесенням на розгляд Люблинецької селищної ради проекту бюджету на відповідний календарний рік будуть проведені громадські слухання. Такі зміни дозволять максимально залучити мешканців до процесів планування бюджету та розвитку громади.

Впевнені, що такий крок з боку селищної ради сприятиме підвищенню рівня довіри та сприятиме включенню мешканців у процеси планування та розвитку.


Діяльність Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії відбувається в межах реалізації проекту «Майстерня комунікації влади та населення у об’єднаних територіальних громадах Волині через використання інструментів місцевої демократії», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика».

 

 

 

 

 

 

Контакти

  • Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.