bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Еко школа 2017» у Вишневому
20.12.2017

Урочиста подія  рейтинг «Еко школа 2017 року!» в рамках проекту Let’s do it, Ukraine – school recycling було започатковано вперше в україні з м. Вишневе, Київської області  14 гудня 2017 року. Під час заходу оголошено рейтинг шкіл які рейтинг шкіл найефективніших еко проектів та активностей, вручили  перехідний кубок школі переможцю та почесні грамоти найактивнішим учасникам.

Рейтинг «ЕКО ШКОЛА 2017 РОКУ!»  – довготермінове продовження діяльності шкільного марафону роздільного збору відходів Let’s do it, Ukraine – school recycling.

ВИШНІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №1 КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗДОБУЛА ЗАСЛУЖЕНУ ПЕРЕМОГУ.

«Мета проекту – проінформувати дітей та підлітків про користь та вигоди сортування сміття, навчити розділяти відходи систематично та здавати їх на вторинне перероблювання, стимулювати щоденну екологічну  активність в кожній школі. Таку традицію та рейтинг організатори будуть рекомендувати включити в план роботи закладів освіти кожного населеного пункту України. Ми щиро вдячні кожному учаснику проекту, викладачам та батькам» – Марина Якимова, координатор проекту.

 Проект організували громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine!»і за підтримкою Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Виконавчого комітету міської ради міста Вишневе.

За словами організаторів, цей проект стане стартом переходу України на європейський рівень життя та допоможе школам отримувати додаткові кошти на власні потреби: «Основна мета проекту – показати, що сміття – це ресурс, з якого школи систематично зможуть отримувати прибуток. Тренінги, активності реалізовані серед шкіл, допомагають  педагогам та учням навчитися основним правилам сортування відходів та стати справжнім прикладом для українських шкіл. Завдяки таким проектам українські діти усвідомлюють цінність та свою участь у турботі про довкілля, в них формується персональна відповідальність  за свою діяльність та її наслідки» – говорить президент громадської організації «Let’s do it, Ukraine!» Юлія Мархель.

Інформаційна довідка

«Let’s do it, Ukraine – school recycling» проходить в 4 етапи. Першим етапом проекту є тренінги, які організатори проводять серед всіх шкіл, допомагаючи педагогам та школярам навчитися основних правил сортування відходів. В кінці першого етапу школярі отримують практичне завдання, щоб втілити свої нові знання.  Другий етап – дослідження шкіл, які протягом місяця виконували свої практичні завдання по збору та сортуванню відходів конкретних фракцій. Третім етапом  є визначення  шкіл-переможців, які зібрали найбільше відсортованого сміття,  фіналістам надають контейнери для сортування відходів та досліджують їх використання протягом 4-х місяців. Четвертий етап визначення найактивніших шкіл та їх відзнака в  рейтингу «Еко школа року»

Таким чином, ініціатори хочуть визначити, скільки ресурсів на підтримання екологічності однієї школи потрібно витратити, щоб до кінця 2018 року перевести на сортування сміття всі навчальні заклади України та сприяти реалізації Національної стратегії поводження з відходами.

У Вишневому в проекті беруть  участь всі школи, що робить «Let’s do it, Ukraine – school recycling» наймасштабнішим екологічним проектом для дітей та їх родин.

 

Контакти

  • Let’s do it
  •  Ukraine

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.