bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Бахмуті захисники тварин планують перевезти клітки з собаками в будівлю міськради
27.12.2017

27 грудня 2017 року в м. Бахмут відбудеться пікет волонтерів зоозахисної організації «Артемівське товариство захисту тварин ЛАДА», громадських активістів міста та представників громади. Захід пройде перед будівлею Бахмутської міської ради (за адресою: вул. Миру, 44) о 12:00.

Причина такої акції – відсутність електроенергії на території КП «Бахмутський комбінат комунальних підприємств», де розташовується товариство захисту тварин «Лада».

Вже майже чотири роки волонтери змушені працювати в «польових умовах» без світла, холодильника, тепла і води. Майданчик «Лади» розташований на території комунального підприємства. Раніше це було КП «Флора», яке знаходиться в процесі закриття і приєднання до КП «Комбінат комунальних підприємств».

«Причина відсутності світла – відключення його комунальному підприємству, на чиїй території ми знаходимося, за борг у розмірі 5800грн. Примітно те, що підключали його цьому підприємству ми за свої кошти, коли заселилися туди в 2012 році, тому що світла у них не було і раніше. За свої кіловати ми платили окремо по лічильнику безпосередньо керівнику КП, а він, у свою чергу, ні свій, ні наш світ не оплачував, через що борг і скупчився », – повідомляють зоозахисники.

Зараз в зоні відповідальності зоозахисників знаходяться майже 100 собак. Гостру проблему всього міста вирішує жменька волонтерів, без будь-якої підтримки міської влади, які переклали свою роботу на них, освоюючи в цей час бюджетні гроші, і створили максимальні перешкоди для того, щоб і те, що є зараз, перестало існувати.

Основною ідеєю пікету є привернення уваги муніципалітету, мешканців міста та ЗМІ до

  • проблеми відсутності електроенергії на стерилізаційно-реабілітаційному майданчику, де живуть майже 100 собак. Електрика відсутня вже 4 роки, а постійні обіцянки відповідальних осіб не виконуються
  • непрозорості використання бюджетних коштів на вирішення проблеми безпритульних тварин
  • неефективної роботи виконкому по реалізаціі програми ВСВ (відлов-стерилізація-випуск) у Бахмуті
  • наміру підписання договору із скандально відомим на всю країну харківським КП, яке під маркою відлову, вбиває тварин.

Метою пікету є:

  1. Виконання вимоги муніципалітетом підключити електроенергію на стерилізаційно-реабілітаційному майданчику
  2. Недопущення  непрозорого та неефетивного розподілу та освоєння бюджетних коштів, які виділяються на реалізацію програми ВСВ
  3. Недопущення підписання договору з харківським КП

Планується привезення приблизно 30 собак на пікет, розміщення плакатів, показ відеороліку на екрані. Всі пікетувальники матимуть на собі налобні ліхтарі – елемент візуального показу того, як волонтерам доводиться освітлювати приміщення.

Вимоги організаторів пікету будуть викладені на папері, який буде переданий представникам органів місцевого самоврядування та ЗМІ. Крім того планується збір підписів відкритого звернення громади до мера Бахмута з описом основних вимог. Мета пікету буде досягнута якщо буде отримана письмова згода на виконання всіх вимог.

Посиланя на додаткову інформацію: https://www.facebook.com/apsLada/posts/1921356808193002

Контакти

  • 050 943 22 84
  • «Артемівське товариство захисту тварин ЛАДА»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.