bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Начальник Селидівського БПД захистила гарантоване Конституцією України право громадянина на пенсію
15.03.2018

До Селидівського бюро правової допомоги звернулась жінка, яка є внутрішньо переміщеною особою, з проханням допомогти поновити пенсію за віком. Фахівець бюро спершу роз’яснила, що необхідно написати до відповідного управління пенсійного фонду заяву з проханням роз’яснити на якій саме підставі було припинено виплату їй пенсії. Та звернутись до управління праці та соціального захисту населення щодо підтвердження дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

В отриманій відповіді від вищезазначених органів вбачались підстави незаконного призупинення пенсії, на підставі чого було складено позовну заяву до суду про визнання дій протиправними, зобов’язання поновити виплату пенсії та виплатити виниклу заборгованість.

В позовній заяві посилалась на Конституцію України, закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», практику Донецького апеляційного адміністративного суду, практику Європейського суду з прав людини.

Під час судового засідання суд особливо відмітив той факт, що непідконтрольні території  Донецької області є частиною Єдиної України, і на їх територію розповсюджується дія Конституції України та законів України. Тому, після засідання у нарадчій кімнаті, суддя вирішив позовні вимоги задовольнити повністю та зобов’язати Селидівське об’єднане управління пенсійного фонду вчинити усі необхідні дії по відновленню виплати пенсії та виплатити виниклу заборгованість.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Селидівське бюро правової допомоги - м.Селидове, вул. Карла Маркса, буд 41 а, тел: (06237) 7-47-90, 050-651-08-01

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

Контакти

  • Селидівське бюро правової допомоги
  • [email protected]
  • 050-651-08-01
  • http://zaporizhya.legalaid.gov.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.