bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

5 шкіл Київської та Сумської області виграли 310 тисяч гривень
15.06.2018

13 червня 2018 року відбулося нагородження шкіл-фіналістів, що брали участь у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

Програма реалізується в Україні Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Інституту модернізації змісту освіти. Її мета – популяризація здорового способу життя та виховання корисних звичок серед школярів.

Активності дітей та учительського колективу з понад 70 шкільних закладів Київської та Сумської областей були оцінені конкурсною комісією у складі: представників Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти і науки, Національного Олімпійського Комітету, Інституту модернізації змісту освіти та ведучої програми «Зважені та щасливі»  Мирослави Ульяніної.

В рамках фінальної події свої звіти представили 36 шкіл, у фінал пройшли десять найактивніших, які мали змогу боротися за грошові гранти.

За результатами оцінювання переможцями стали:

  • 1 місце та грант у 130 000 грн одержала гімназія «Консул», м. Київ
  • 2 місце та 90 000 грн отримала гімназія №107 «Введенська», м. Київ
  • 3 місце та 40 000 грн виборола Ірпінська ЗОШ №13, Київська область

Призовий фонд буде інвестований у закупівлю обладнання для STEM-лабораторій у школах (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics).

«Неймовірні ініціативи, надзвичайна енергія, унікальні вчителі, школярі і батьки, які заряджають, надихають і щодня доводять, що зміни починаються з нас самих. Результати пілотного проекту Healthy Schools справді вражають: 73 школи, 16 тис. дітей, вчителів, батьків, які долучилися, 5 шкіл, які одержали гранти, і 36 переможців, тому що кожна школа у фіналі – справжній переможець і драйвер таких потрібних і важливих для нашої країни змін»,  поділилася своїми враженнями від проекту менеджер з комунікацій, Юлія Малько.

«Якщо спочатку мотивацією для реєстрації шкіл у програмі був грошовий приз, то у процесі реалізації активностей учасникам вже самим було цікаво знаходити креативні рішення: вони готували здорові сніданки для мам на День матері, насолоджувались фруктовими й овочевими тижнями, проводили фестивалі танців спільно з батьками, вчителі й учні ставали в планку на заняттях і саджали разом дерева. Можемо сміливо сказати, шо програма «Healthy Schools» вже перетворилася у цілий рух, завдяки якому бути здоровим стало ще модніше», коментує керівниця Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна.

Учасники церемонії могли голосувати за школи, презентації яких їм сподобалися найбільше. Приз глядацьких симпатій отримала Сумська школа №27, а спеціальний приз від журі виграла Конотопська школа №11. Обидва заклади отримали гранти у розмірі 25 000 грн на обладнання STEM.

Також Ірпінська ЗОШ №13, яка реалізувала проект з підвищення якості питної води, отримала спеціальний приз від Асоціації виробників мінеральних та питних вод України – сертифікат на місячний запас води.

З вересня програма стартуватиме по всій Україні, щоб заохотити якомога більше дітей до здорового способу життя та зробити проект національним рухом.***

Довідка про програму «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна соціальна програма, яка реалізується  Центром «Розвиток КСВ» . Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 500 школах, залучивши 17 500 дітей по всій Україні протягом трьох років.

В Україні пілотний проект Центру «Розвиток КСВ»стартував у квітні в Київській та Сумській областях за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Інформаційним партнером виступив Інститут модернізації змісту освіти МОН України. Заявки подали 73 школи, з них активно беруть участь 36 шкіл. Школи щотижня надсилали звіт про впровадження у себе програми «Healthy Schools». В рамках Програми в Україні розроблено рекомендації для шкіл щодо реалізації активностей для покращення фізичного здоров’я, харчування дітей та дизайну шкіл. З вересня 2018 року у Програмі зможуть реєструватися школи всієї України.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.