bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Працівників Устилузької ради навчали працювати відкрито та прозоро
14.08.2018

Процес налагодження роботи та взаємодії всередині громади – один з основних моментів, який слід моніторити та корегувати для ефективності власної діяльності. 

10 серпня 2018 року в центральній садибі Устилузької ОТГ відбулося навчання для депутатів та працівників міської ради. Семінар «Дотримання правил відкритості, підзвітності та прозорості діяльності місцевої ради» відбувся в межах проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізує Волинський Інститут Права.

«Наша мета – не повчати вас, а підвищити рівень довіри влади та громади через впровадження ефективних інструментів прозорості та публічності в місцевому самоврядуванні», - розпочав експерт Михайло Шелеп.
В ході заходу говорили про прозорість та публічність, схожість та відмінність понять. Багато уваги приділили питанню публічної інформації, розбирали питання організації роботи із громадою через надання доступу до неї. По запиту секретаря ради більше розглянули питання правильності звернень та подальші дії з ними, враховуючи строки реагування. Спікер поділився власними секретами впливу та взаємодії. «Ваш сайт – це інструмент, який у разі правильного ведення та наповнення, економитиме ваш час та енерговитрати на пояснення кожного з документів, які будуть цікавити мешканців», - наголосив Михайло.
Для впровадження ефективної комунікації із громадськістю розібрали механізм роботи з запитами на інформацію від громадян. «Зараз активно увійшов в дію Закон «Про доступ до публічної інформації» і я рекомендую вам своєчасно реагувати на запити, звернення громадян та навіть закріпити за даним напрямком відповідальну особу», - продовжує експерт.
Експерт рекомендував приділити увагу звітам депутатів, старост та голови. «Це в першу чергу ваші крок до комунікації з мешканцями громади, плюс ви одним виступом даєте відповіді на більшість питань, які виникають», - підсумував спікер.
 
Заходи відбуваються в межах реалізації проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізується ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Контакти

  • Волинський інститут права

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.