bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Херсоні відзначили кращих блогерів - 2018
02.01.2019

Традиційно наприкінці року в Херсоні пройшов Конкурс блогерів та громадських журналістів. Вже восьмий за рахунком. Найкращі блогери Херсонщини отримали символічні призи та чергове визнання їхньої діяльності. Подробиці за тегом #ХерсонБлогерРоку.

Конкурс блогерів та громадських журналістів в Херсоні вперше відбувся у 2011 році за ініціативи кількох громадських організацій Півдня України. Вже вп’яте конкурс проводиться ГО “Центром сприяння інформаційним технологіям імені Стіва Джобса”. Про особливості конкурсу розповідає голова правління громадської організації та ідейний натхненник конкурсу Владислав Гладкий: “Суть конкурсу полягає у виявленні успішних інформаційних ресурсів, які працюють на принципах прозорості, чесності та дотримуються у своїй роботі стандартів та етики. При цьому ті, хто ведуть дані ресурси, не є чинними журналістами чи співробітниками засобів масової інформації. Деякі історії можна почитати за тегом #ХерсонБлогерРоку. Цього року, як ніколи, активними були представники саме Херсонщини - не лише обласного центру, а й районів. Двоє з них є серед переможців”.

За роки проведення конкурсу було нагороджено близько 90 інформаційних ресурсів (блогів та мікроблогів, сайтів, груп у соціальних мережах Facebook, Instagram, Twitter). Переможці визначаються простим голосуванням “лайками”. За умови однакової або близької кількості “лайків” переможця обирає журі. 

Щороку до журі конкурсу входять переможці минулих років. Вони слідкують за етичністю проведення, пропонують кандидатури конкурсантів (хоча останні може пропонувати хто завгодно), а також за бажанням долучаються до заохочення для переможців. Символічні призи - фірмова чашка та диплом - вручаються щороку. Також щороку різні меценати долучаються до нагородження. Традиційно це “ПриватБанк” із маленькими подарунками на згадку. Цьогоріч партнерами конкурсу також стали інформаційний ресурс kherson.media та кав’ярня “Чайна карта”, яка гостинно запрошує до себе для проведення церемонії нагородження.

Отже, переможцями конкурсу у різних номінаціях стали:

В номінації “Відкриття року” відзначили групу “Історія Нововоронцовського краю” (засновник — Андрій Селецький) та групу “Каховська медицина” (засновник — Тетяна Паршикова).

В номінації “Кращий блогер в Twitter, Facebook, Instagram” – блог від імені японської собаки (порода — акіто) Кіміко Такара, блог від імені кота Тайсона та серія публікацій Ірини Саліхової #БлогВзрослойВетрянки.

В номінації “Кращий фото-відео блогер” перемога дісталась фотографу Олександру Корнякову.

В номінації “Амброзія року” диплом переможця отримав Костянтин Капошилін, який вчасно звернув увагу громадськості на незаконну вирубку дерев для встановлення білборду. До речі, Херсонський міський голова пообіцяв, що білборд приберуть, але поки що обіцянку не виконано. За словами Костянтина, міська влада має строк до кінця січня.

В номінації “Блогер-винищувач” минулого року номінантів взагалі не було, а от 2018 року переміг Роман Завгородний. Саме він влітку 2018 року шукав, звідки в Херсоні з’явився незвичайний сморід. Роман розповів, що за результатами вдалих пошуків тепер правоохоронцями проводиться розслідування щодо діяльності птахофабрики “Авангард”.

Топ-блогером 2018 року за рішення журі став начальник Патрульної поліції Херсонської області Константин Дронгаль. Його відзначили за ведення Instagram-акаунту та відкритість до спілкування.

Вперше за ініціативи онучки видатного херсонського історика та краєзнавця Августа Вірлича було проведено конкурс блогів про Херсонщину його імені. Переможців виявилось двоє, адже розрив був мінімальним, а між двома учасниками точився справжній баттл. Це групи у Фейсбук Історія Нововоронцовського краю та Старый Херсон. Обидва переможця тепер увійдуть до журі наступного конкурсу блогерів імені Августа Вірлича, а також – до журі конкурсу журналістських робіт про історію Херсонщини та Криму імені Августа Вірлича. Цей конкурс також було анонсовано Євгенією Вірлич: “Формат конкурсу ще поточнюється. Необхідно обговорити деталі з рідними та майбутнім журі. Але можу сказати точно: буде цікаво та яскраво! Вже є попередні домовленості про склад журі. Залишилось лише визначитись із форматами та фінансуванням”.

Посилання на фотозвіт: https://www.facebook.com/eugenia.virlich/posts/2068279763238267

 

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.