bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Донеччині держслужбовці підвищували обізнаність з питань декларування
05.03.2019

Відповідно  Закону України,  особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати  декларацію , за минулий рік за формою що визначається Національним агентством.

Так, фахівці Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Місцевий центр) спільно з представниками Головного територіального управління юстиції у Донецькій області в рамках «круглого столу» провели захід з питань декларування. Жваво обговорювались найпоширеніші питання, які виникають при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та відповідні роз’яснення Національного агентства з питань запобігання для суб’єктів декларування. Присутніх поінформовано, як правильно заповнювати електронні декларації, як уникнути помилок та про 7-ми денний строк для їх виправлення.

 У місті Дружківка Інна Куракіна, начальник відділу «Дружківське бюро правової допомоги», провела відповідний захід для працівників Дружківського міського відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області. Під час заходу присутнім роз’яснено порядок та строки подання декларацій у 2019 році, а також нагадано про адміністративну та кримінальну відповідальність у разі порушення строків подання декларації та декларування недостовірної інформації.

Оскільки до завершення кампанії декларування залишився всього один місяць, начальник відділу «Олександрівське бюро правової допомоги» Ганна Марич також провела лекцію з питань декларування для працівників Олександрівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області і Олександрівського відділу обслуговування громадян Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області. Фахівчиня ознайомила присутніх із законодавчими змінами, які стосуються порядку електронного декларування, зокрема, із набранням з 07.11.2018 чинності Закону України «Про електронні довірчі послуги», втрату чинності Закону України «Про електронний цифровий підпис», а також відповіла на питання стосовно чергового етапу е-декларування.

         А працівники Бахмутського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області та працівники Лиманського міського відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області на цьому тижні отримали від начальників відділів «Бахмутське бюро правової допомоги» та «Лиманське бюро правової допомоги» вичерпну інформацію та відповіді на питання, з якими стискаються при поданні електронної декларації.

         Тема декларування дуже актуальна та важлива у наш час та потребує особистої уваги, адже за подання недостовірних відомостей або за умисне неподання електронної декларації, суб’єкт декларування несе не тільки адміністративну, а навіть кримінальну відповідальність.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до:

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20, тел.: 099-266-91-62

Торецьке бюро правової допомоги - м. Торецьк, вул. Героїв Праці, буд. 3, тел. (093) 24-31-479

Костянтинівське бюро правової допомоги - м. Костянтинівка, вул. Театральна, буд. 5, тел: (099) 62-19-172

Дружківське бюро правової допомоги - м.Дружківка, вул.Олега Кошового, 27, тел: (095) 54-80-934

Добропільське бюро правової допомоги - м. Добропілля, вул. Незалежності, буд. 35, тел: (095) 20-97-074

Слов’янське бюро правової допомоги - м. Слов’янськ, вул. Університетська, буд. 47, тел. (066) 36-80-063

Бахмутське бюро правової допомоги - м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд.11, тел: (050) 65-47-661

Авдіївське бюро правової допомоги - м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд. 1,   тел: (095) 20-50-069

Лиманське бюро правової допомоги - м. Лиман, вул. Пушкіна, буд. 12-б, тел: (095) 68-85-464

Олександрівське бюро правової допомоги - смт. Олександрівка, вул. Самарська, буд. 5, тел: (066) 74-95-431

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.