bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Люди які вирішують наші долі - це ми!
17.03.2019

Наталія Шевчук - представниця Національної Молодіжної Ради України презентувала Напрацювання НМРУ, до Стратегії розвитку молодіжної політики 2030, після чого представники місцевої влади, громадських та молодіжних організацій і просто активна молодь міста Кам’янець-Подільський взяли участь в обговоренні запропонованих 13 пунктів:

- участь молоді у процесі прийняття рішень;

- залучення молоді до політичного процесу;

- безпека та екологія;

- формальна та неформальна освіта;

- інклюзія та права людини;

- здоров’я молоді;

- економічна інтеграція молоді: підприємництво і працевлаштування;

- доступ до інформації;

- підвищення мобільності молоді;

- молодіжна робота і волонтерство;

- молодіжне житло та інфраструктура;

- культурна дипломатія;

- молодіжна політика в умовах децентралізації.

та відкритого - 14-го, тема якого буде визначена базуючись на онлайн-коментарях.

«Молодіжна стратегія 2030 - це новий крок для молоді всієї України. Даний документ зумовлений стати поштовхом для подальшого розвитку молоді, та основою для написання конкретних цільових програм.

Не може не радувати, що до обговорення стратегії розвитку молодіжної політики долучають активну та прогресивну молодь зі всієї країни. Адже хто, як не сама молодь може знати що необхідно для нашого майбутнього» - Олександра, голова інформаційного сектору Молодіжної ради Кам’янця-Подільського.

Приємною несподіванкою стала презентація Паспорта Громадянина Молодіжної столиці України. Паспорт є одночасно календарем заходів, які відбудуться у Кам’янці-Подільському протягом року. Роздрукувати його можна з сайту Міської ради - http://kam-pod.gov.ua/…/ca…/117-molodizhna-stolytsia-ukrainy . Відвідуючи івенти протягом року, громадянин буде отримувати печатки. Той, хто назбирає більше печаток - отримає в кінці року приємний подарунок від міського голови Михайло Сімашкевич: політ на повітряній кулі, поїздку на яхті по Дністру і на квадроциклі по місту за 1, 2 і 3 місця відповідно! 

Ознайомитись з рекомендаціями та доповнити їх можна за посиланням:
https://docs.google.com/document/u/1/d/1Cd9alvFI7hdtDzVrqIKh1v1QtpJaKEZTzOB0GM3Gmo/edit?usp=drive_web&ouid=112294417065285628296.

Напрацювання пропозицій до Стратегії здійснюється у партнерстві з UNICEF Ukraine та за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках проекту “Розвиток сталих моделей молодіжної участі”, що є частиною програми “Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні”.

Беріть ситуацію в свої руки та вносьте власні правки до Напрацювань НМРУ до Стратегії розвитку!

Контакти

  • 095 55 89 635 - Катерина

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.