bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Захист прав людей поважного віку: успішні історії
01.04.2019

Пропонуємо Вашій увазі видання в якому зібрані історії захисту своїх прав людьми поважного віку, найпоширеніші порушення прав з якими стикаються люди поважного віку та міжнародний досвід визначення «людей похилого віку».

Люди поважного віку часто мало обізнані щодо механізмів захисту своїх прав і процедур звернення до суду.

Через це вони часто вважають що їхнє право на справедливий судовий розгляд є порушеним. Існує загальне усталене негативне ставлення людей поважного віку до судової системи, яке формується в більшій мірі лише на підставі отриманої інформації із засобів масової інформації. На жаль, в засобах масової інформації поширюється часто негативна інформація про судову систему, і зовсім немає успішних історій про захист свого права.

Однак, як свідчить практика, багато людей поважного віку змогли захистити своє право як в суді, так і використовуючи альтернативні способи захисту своїх прав, такі як переговори та звернення до органів місцевої влади.

Наявність та поширення «історій успіху» захисту своїх прав людьми поважного віку сприятиме формуванню об’єктивного ставлення до судової системи, зниження рівня недовіри та «страху» перед зверненням до суду за захистом своїх прав.

Пропонуємо Вашій увазі видання в якому зібрані історії захисту своїх прав людьми поважного віку, найпоширеніші порушення прав з якими стикаються люди поважного віку та міжнародний досвід визначення «людей похилого віку».

Видання можна отримати звернувшись на e-mail: [email protected] або завантажити прикріплений файл.

Збірку підготовлено Громадською організацією «Суспільство і право» в рамках проекту «Підвищення рівня правової обізнаності людей поважного віку щодо механізмів захисту своїх прав», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

 Громадська організація «Суспільство і право» зареєстрована 18 серпня 2014 року. Організація створена командою однодумців, які об’єдналися заради досягнення спільної мети, а саме об’єднання інтелектуального та громадського ресурсу задля сприяння захисту та реалізації прав та основних свобод людини і громадянина згідно Конституції, законодавства України та міжнародно-правових договорів про права людини, становлення громадянського суспільства на засадах принципу верховенства права та розвитку правової культури і правосвідомості громадян.

Діяльність організації спрямована на всебічний розвиток та залучення до активного життя громади людей поважного віку, жінок, дітей та молоді, а також інших категорій людей, що опинилися в складних життєвих ситуаціях, надаючи їм необхідні інформаційно-просвітницькі послуги та правову допомогу на засадах принципу верховенства права та захисту основних свобод.

Контакти організації: м.Львів, вул.Промислова 50/52, каб.625 (6 пов), тел. 098 94 46 500, 095 59 78 887, email: [email protected], сторінка у Фейсбук https://www.facebook.com/SocietyLawLviv

 У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.