bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Pixlab - соціальна школа дизайну, яка створює рівні можливості доступу до креативної освіти
12.04.2019

 

Як розпочати навчатися дизайну? Як підлітки можуть творити актуальні продукти дизайну? Соціальна школа дизайну має на меті створення доступної  освіти у різних сферах дизайну для молоді.

Зараз креативність стає таким собі мейнстрімом, це правда. Львів працює над створенням стратегії “креативного прориву”, вже зараз система освіти поступово перетворює свї формати подачі інформації до учнів різних вікових категорій. Більше інтерактиву, більше співучасницьких інструментів, максимально багато сучасних прикладів “з життя”, ще більше актуальних теорії, течій та думок.

Зараз інформаційний простір переповнений, і це добре, різними пропозиціями щодо навчання в школах дизайну. Відбувається багато події за участі успішних, відомих дизайнерів, керівників агенцій, які творять бренди. Так, вартість навчання чи участі в публічних подіях є достатньо високою. І підлітки, часто, не мають можливості відвідувати такі мотиваційні і практичні семінари, лекції і т.д.

Юліана Саврук, проектна менеджерка Інституту міста, координаторка Школи дизайну Pixlab:

Сучасна молодь має багато можливостей для вдалого професійного вибору, так? Часто це є так, але є певні категорії підлітків, які з досить об’єктивних причин не можуть правильно розставити наголоси під час свого навчання, дозвілля, позашкілля.

Школа Pixlab пропонує підліткам, які мають складні життєві обставини, практично випробувати свої можливості в навчанні дизайну. Головне розуміти не тільки художники чи супер творчі особистості стають дизайнерами. Маєш бажання, хочеш інтенсивно навчатися, максимально віддаватися задля знань? То пробуй працювати практично, разом з менторами та тренерами. Дизайн - це вся візуальна складова нашого буденного життя, і якщо ти хочеш це вдосконалити, змінити - навчайся, роби!

Для створення і запуску цієї Школи ми провели багато часу у компаніях людей, які займаються дизайном, які продають дизайн, які навчають дизайну. Для нашої цільової аудиторії - підлітки, які не мають можливості оплачувати дороговартісні курси дизайну, розробили відповідну програму та закріпили основні меседжі до аудиторії. Максимальну увагу приділяли для створення класних форматів роботи під час навчання та поза аудиторією. Буде багато інтерактиву, екскурсій, роботи над реальними проектами. А ще підтримка ментора при виконанні домашньої завдання.


Юра Бакай, дизайнер Інституту міста, координатор Школи дизайну Pixlab:

От навіщо ця Школа зараз для Львова? Бо, світ так невблаганно змінюється, що треба нарощувати темпи. Змінювати мислення. Ми хочемо, щоб молоді люди чітко та впевнено робили роботу, яка їм подобається. Будемо показувати всю суть сучасник крутих професій. Матимеш навички практичні, креативне мислення і ставлення до світу оточуючого будеш цілеспрямованим та успішним жителем цієї планети.

Всім потенційним учасникам Школи варто зрозуміти одне —   дизайн це не тільки гарні логотипики, постери чи сайти. Дизайн - це мислення, яке треба вибудовувати щоденно. Це бачення життя, якого можна навчитися.

Влітку у Львові стартує пілотний набір до першої соціальної школи дизайну для підлітків. Заохочуємо слідкувати за актуальними новинами на фейсбук сторінках Інституту міста (https://www.facebook.com/city.institute.lviv) та проекту Школа Pixlab (https://www.facebook.com/EducationPixlab/). Про всі умови та програму школи ви дізнаєтеся зовсім скоро на вказаних сторінках.

Проект реалізується КУ Інститутом міста у співпраці із Інститутом розвитку міст у Кракові та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога розвитку».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.