bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Формування Концепції освіти дорослих в Україні: проведено обговорення з державними інституціями
03.06.2019

ГС «Українська асоціація освіти дорослих» за підтримки DVV International в Україні провела 31 травня круглий стіл з обговорення проблем освіти дорослих на національному рівні. 

Ще один крок до створення Концепції освіти дорослих в Україні зроблено.

 ГС «Українська асоціація освіти дорослих» за підтримки DVVInternationalв Україні провела 31 травня круглий стіл з обговорення проблем освіти дорослих на національному рівні.

Даний круглий стіл – це майданчик для обговорення проблем, висловлення зауважень, пропозицій та рішень між представниками державного сектору та недержавних організацій задля формування Концепції освіти дорослих в Україні.

Серед запрошених до обговорення були представники Національної академії педагогічних наук, Міністерства освіти та науки, Національної академії державного управління при Президентові України, Національного агентства державної служби, Державної служби зайнятості, Державної служби статистики, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства культури, Федерації роботодавців України.

Серед висловлених під час обговорення проблем, учасники та члени експертної групи зауважили, що під час роботи над Концепцією освіти дорослих слід врахувати наступні моменти:

  • визначення бачення освіти дорослих на національному рівні та довгострокове планування розвитку напряму
  • дерегуляція освітнього законодавства, особливо в частині визнання компетенцій, набутих в процесі неформального навчання та визнання часткових кваліфікацій
  • урахування галузевих особливостей освіти та навчання дорослих
  • необхідність статистичної інформації щодо стану формальної та неформальної освіти дорослих в Україні.

Робоча експертна група, що працює над Концепцією освіти дорослих в Україні візьме до уваги та опрацює висловлені під час обговорення пропозиції.

Наступне обговорення відбудеться 14 червня і буде присвячене проблемам та перспективам розвитку освіти дорослих на місцевому рівні.

Захід відбувся в рамках спільного проекту ГС «Українська асоціація освіти дорослих» та DVVInternational в Україні зі створення нормативних документів в сфері освіти дорослих для використання на національному та місцевому рівні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.