bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві відбулася Всеукраїнська конференція для молоді з планування кар’єри
04.06.2019

Десятикласники з різних регіонів отримали поради від топів, як розвивати карєру в Україні.

Київ, 30-31 травня – CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ», за підтримки Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) та Міністерства молоді та спорту України провели фінальну Всеукраїнську конференцію для молоді з планування кар’єри. 45 десятикласників - переможців конкурсу есе на тему «Моя кар’єра в Україні» - зустрілися з топами національних компаній, отримали від них поради, як стати успішними в Україні, та провели день з  людиною або компанією своєї мрії.

МАРИНА САПРИКІНА, Голова правління Центру “Розвиток КСВ”, зазначила: ”Четвертий рік поспіль проект «Моя кар’єра в Україні» дає можливість школярам, в тому числі з  маленьких міст та сіл, поспілкуватись з керівниками великих організацій. Це – унікальний шанс для десятикласників спробувати себе в професії, і визначитися, куди поступати через рік”.

У 2019 році було отримано 1200 есе від десятикласників про свою майбутню професію. Автори 250 кращих робіт стали учасниками 5 регіональних зустрічей, а 45 найактивніших було запрошено на Всеукраїнську конференцію до м. Київ, де десятикласники зустрілись з відомими людьми та обговорили свої майбутні професії.

В ТОП-5 професій цього року увійшли: журналіст/ка, лікар/ка, юрист/ка, вчитель/ка та психолог/иня. Серед незвичних професій - поліцейські для захисту прав тварин, директорка крематорію, персональний веб-менеджер та космічний лікар. Всіх учасників хвилювало питання: що потрібно робити зараз.

СЕРГІЙ ЧЕРНЕНКО, Голова Правління “ПУМБ”, підкреслив важливість  помилок: “Не бійтеся робити помилки, вони є важливим ресурсом для власного розвитку, будьте вдячні за них. Єдине, в чому не варто помилятися, -  виборі цінностей. . У всьому іншому будьте допитливими, гнучкими, виходьте за межі комфорту, пробуйте нове та сміливо рухайтеся до поставлених цілей”.

ДМИТРО БОНДАРЕНКО, Генеральний директор ГК ЛІГА, зробив наголос на визначенні пріоритетів: “Робіть речі, які є найбільш терміновими і важливими саме зараз. Будьте експертами у своїй галузі. Фаховість та експертність визначає вас як професіонала”.

ОЛЕКСАНДРА АЛЬХИМОВИЧ, Керуюча директорка компанії Luxoft Ukraine, наголосила на служінні: “Будьте лідерами. Сучасне лідерство - це про смиренність, підпорядкованість та гуманність. Вчиться сприймати ситуацію такою якою вона є, і докладайте максимум зусиль, щоб змінити її. Обговорюйте важливі рішення з командою та робіть бізнес без шкоди довкіллю”.

РОМАН ГРИЩУК, студія МАМАХОХОТАЛА, обговорив з дітьми шкільну програму, в яку десятикласники запропонували додати такі предмети, як: медіаграмотність, інновації, етику і толерантність, публічні виступи. А серед інструментів роботи під час уроків використовувати командну роботу і акторську гру.  

АРТЬОМ СТЕЛЬМАШОВ, Громадський бюджет м. Києва, та ІРИНА ЛИТОВЧЕНКО, Директорат стратегічного планування та євроінтеграції  МОЗ України, надихнули учасників на роботу на державній службі. НАТАЛЯ БУХАЛОВА, UMG, представила дослідження про покоління «Z», результати якого співпали з тим, що відчували самі учасники Конференції. На завершення конференції учасники взяли участь у майстер-класі “Навички майбутнього та цілепокладання” від СВІТЛАНИ БОЧКОВСЬКОЇ, бізнес-тренерки.

А вже наступного дня - 31 травня переможці отримали унікальну можливість провести день зі своїм кумиром в обраній професії. Серед людей та організацій, з якими зустрілись учасники: Володимир В’ятрович, Інститут національної пам’яті, Раду Поклітару, хореограф, Міністерство юстиції України, юридична фірма «Астерс», film.ua, медіа-група «Україна», психологиня Світлана Ройз, Сергій Черненко, голова правління «ПУМБ», архітектурне бюро AIMM Group, клініка CitiDoctor, фонд «Повернись живим», Григорій Веприк, фотограф, Євген Магда, директор Інституту світової політики, письменник, Юрій Чорненький, департамент маркетингових комунікацій компанії Київстар, Євгенія Грач, організація «Хочу собаку», а також експерти з візажу компаній «Лореаль Україна» та G.Bar.

Участь в проекті “Моя кар’єра в Україні” допомогла обрати професію майбутнього та надихнула повірити у власні сили. Я зустрілися з крутими людьми, які мотивують та заряджають своєю енергією і досвідом. Мрію, що через декілька років у списку професій з’явиться  - поліцейський для тварин, і я буду їхні права захищати”, - розповіла ДАРІЯ ЧЕРНЯВСЬКА, переможниця конкурсу, м. Івано-Франківськ.

Я сьогодні був на Майдані і побачив: Майдан - це шанс, це - не перемога. І ви мені справді дали цей шанс спробувати бути тим, ким я хочу стати”, - АРСЕН ГОЦЬ, смт. В. Березовиця, Тернопільської області.

Деталі про проект: Тетяна Козловська, [email protected], (044) 292 02 48

_________

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

CareerHub експертна платформа Центру “Розвиток КСВ” з кар’єрного консультування та працевлаштування, що має на меті сприяти кар’єрному розвитку молоді - від школи до успішної реалізації у професії. Детальніше: www.careerhub.in.ua

ПУМБ (Перший Український Міжнародний Банк) – це великий і надійний приватний банк, який прагне бути фінансовим радником і помічником як для приватних осіб, так і для корпоративних клієнтів, передбачає їхні очікування і потреби, а також пропонує ефективні рішення. ПУМБ входить в десятку найбільших банків України за ключовими фінансовими показниками. Детальніше: www.pumb.ua



Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.