bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

User friendly та з власним інфостилем: оновлений «Правовий Простір» очима стейкхолдерів
15.07.2019

Якщо раніше користувачами сайту були в основному відвідувачі, які потребували безоплатної правової допомоги (БПД) та юридичної консультації, то зараз ними мають стати провайдери та стейкхолдери БПД. 

Чого очікують потенційні користувачі ресурсу від контенту та структури нової платформи, як планують взаємодіяти за її допомоги? Саме ці питання обговорювали учасники другої робочої зустрічі стейкхолдерів з питання стратегічного розвитку Інформаційно-аналітичного порталу «Правовий Простір», що відбулася у Києві 9 липня у конференц-залі Міжнародного Фонду “Відродження”.

Трохи історії

Сайт розпочав свою діяльність ще у 2007 році. Основною його цільовою аудиторією були користувачі, які потребували правової допомоги чи юридичної консультації онлайн. Саме для них команда порталу разом із юристами готувала актуальні консультації, ділилася успішними історіями, алгоритмами дій та новинами. Контент дійсно мав попит – аудиторія порталу постійно зростала. Навіть сьогодні, згідно зі статистикою Google Analytics, щоденно на сайт заходить біля 1500 користувачів. Однак контент, який розміщувався на «Правовому Просторі», сьогодні не є унікальним – юридичні консультації та історії успіху подають майже всі провайдери на своїх сайтах. Тож зараз команда організації активно працює над ребрендингом ресурсу.

Оновлений «Правовий Простір» запрацює у 2020-му

Нова платформа має стати єдиним ресурсом, який би інформував про основні зміни, події, досягнення у сфері БПД, вивчав би міжнародний досвід та ділився б українським. Такий майданчик є  результатом дорослішання провайдерів БПД та показником їхньої самодостатності.

зустріч провайдерів3 

Директорка Інформаційно-ресурсного центру “Правовий Простір” Наталя Бімбірайте (на фото) зазначає, що сьогодні потреба в об’єднанні зусиль надавачів БПД є актуальною:

-   Головне – консолідація зусиль, нам цього бракує. Було б добре, якби провайдери виробили єдині стандарти надання правової допомоги. Щоб людина, звертаючись до будь-якої організації, що надає БПД, знала, який пакет послуг отримає. На жаль, часто клієнти не розрізняють, де вторинна, де первинна допомога. У кожної організації-провайдера БПД є свій сайт. Однак для тих, хто цікавиться ситуацією в Україні та за її межами, ресурсу немає.

У планах команди – запустити оновлену платформу у 2020 році. Однак на сайті вже сьогодні створена нова рубрика – «Провайдерам БПД», де розміщується контент, що відповідає вимогам нового ресурсу. Зокрема це матеріали стейкхолдерів про їхню діяльність та міжнародний досвід. Команда готова налагоджувати спільну роботу зі стейкхолдерами вже сьогодні.

У «Правовому Просторі» зазначають, що від нинішньої аудиторії повністю відмовлятися не будуть. На сайті створять зрозумілу та зручну для користувачів систему перенаправлення на сайти провайдерів БПД, де вони отримуватимуть професійну правову допомогу чи консультацію.

Чого чекають від нового майданчика стейкхолдери

Друга робоча зустріч зі стейкхолдерами виявилася продуктивною. Вони одразу активно включилися в обговорення, їх зацікавила поява першого в Україні ресурсу для провайдерів БПД та формат співпраці з ним. Тому учасники дуже швидко сформували свої ідеї для майбутнього порталу.

Оновлений «Правовий Простір» стейкхолдери зокрема бачать:

  • user friendly (дружнім та зручним для користувачів),
  • з оновленою візуалізацією та графікою,
  • із власним інфостилем,
  • з цікавими актуальними, оперативними та корисними статтями, написаними простою мовою,
  • з інтерактивним поданням інформації,
  • із закритою внутрішньою платформою для комунікації між партнерами,
  • з участю топових експертів,
  • з матеріалами про міжнародний досвід,
  • з англомовною версією,
  • зі спільним календарем

Це далеко не всі ідеї, які обговорили на зустрічі, та які «Правовий Простір» збирається втілити в життя. Багато роботи попереду, однак завдяки стейкхолдерам та їхнім креативним пропозиціям картина діяльності та наповнення сайту отримала ще чіткіші обриси.

Команда ІРЦ «Правовий Простір» щиро вдячна за комфортну, дружню атмосферу та плідну роботу учасникам заходу, професіоналам своєї справи: представниці МФ «Відродження», координаторці Програми «Права людини та правосуддя» Ользі Гальченко; виконавчому директору ГС «Мережа правового розвитку» Євгену Полтенку; виконавчому директору Української Гельсінської спілки з прав людини Олександру Павліченку; юристці Юридичної сотні Наталії Шумінській; комунікаційній менеджерці Центру інформації про права людини (ZMINA) Аліні Рудченко; координаторці з мережевої комунікації Асоціації юридичних клінік Олені Левчишиній; менеджерці з комунікаційного розвитку Асоціації юридичних клінік Марії Цип’ящук; менеджерці з комунікацій Асоціації жінок-юристок України “Юрфем” Наталії Сорокі; державному експерту Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності, представнику проєкту Міністерства юстиції «Я маю право» Дмитру Кузіну; директорці ІРЦ «Правовий Простір», голові правління Мережі правового розвитку Наталі Бімбірайте; фасилітатору зустрічі, тренеру та модератору Студії соціальних технологій «Garnet» Руслану Бахтиєву; координаторці проектів ІРЦ «Правовий Простір» Людмилі Чванько та редакторці Мережі правового розвитку та ІРЦ «Правовий Простір» Олені Орловій.

Ви – нереально круті! З нетерпінням чекаємо на нову зустріч.

Публікація підготовлена в рамках проекту «Розвиток інституційної спроможності порталу «Правовий Простір», що реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Автор: Людмила Чванько

Фото: Наталя Бімбірайте, Олена Орлова, Марія Цип’ящук.

Контакти

  • https://www.facebook.com/legalspace.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.