bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Податкова соціальна пільга на дітей
06.08.2019

Податкову соціальну пільгу зможуть отримати: батьки, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років; одинока мати або батько, вдова чи вдівець, опікун, піклувальник, які мають дитину до 18 років; особи, які утримують дитину з  інвалідністю. 

З настанням  2019 року набули чинності положення другого пакету законів «Чужих дітей не буває», розроблений в рамках ініціативи Міністерства юстиції та прийнятий Верховною Радою України 03.07.2018 року.  

Відповідні  закони не лише посилюють відповідальність неплатників аліментів, а й гарантують гідне фінансове утримання дітей, які проживають в неповних сім’ях, запроваджують систему мотивації батьків, які сумлінно виконують свої обов’язки та вкладають кошти у розвиток власних дітей. Для таких батьків, зокрема, передбачені податкові пільги та інші преференції.

Податкову соціальну пільгу зможуть отримати:

батьки, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років;

одинока мати або батько, вдова чи вдівець, опікун, піклувальник, які мають дитину (дітей) до 18 років;

особи, які утримують дитину (дітей) з інвалідністю віком до 18 років.

Для цього слід подати письмову заяву та копії відповідних документів за місцем вашої роботи.

Розмір податкової пільги на 2019 рік складає  960,50 гривень з розрахунку на 1 дитину, або 1440,75 гривень для батька (матері), які виховують дітей самостійно, або для осіб, які утримують дитину-інваліда. Важливо знати, що податкова пільга надається, якщо дохід одного з батьків не перевищує:

на 1 дитину – 2690 гривень;

на 2 дітей – 5380 гривень;

на 3 дітей – 8070 гривень.

Також серед новацій другого пакету законів «Чужих дітей не буває»:

- Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% (в залежності від строку заборгованості) від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року.

- Система автоматизованого арешту коштів боржників.

- Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт.

- Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.

- Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців.

- Звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців.

- Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.

До другого пакету законів в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває входять: Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» (№8294 від 19.04.2018), Закон «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України» (№8295 від 19.04.2018) та Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» (№8296 від 19.04.2018).

До уваги! За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.