bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В місті Рені навчались аналізувати конфлікти та будувати діалог
03.09.2019

Протягом 29-30 серпня в м. Рені пройшов тренінг Аналіз конфліктів в громадах та механізми їх вирішення». 

Навчання відбулось в рамках проекту «Соціальна згуртованість через впровадження практики аналізу конфліктів та їх вирішення через побудову діалогу в громадах Одещини», організатором якого є Громадська організація «Регіональний аналітичний центр».

Метою тренінгу стало підвищення кваліфікації лідерів, активістів, правників громад Одеської області у вмінні аналізувати соціальні конфлікти, а також на практиці дізнались про альтернативні методи вирішення конфліктів.

У форматі обговорення наявних в суспільстві проблем, розбору масиву інформації, виконання завдань учасники під керівництвом досвідчених тренерів познайомилися з причинами виникнення ситуацій напруженості в різних соціальних групах на регіональному рівні, зі способами прогнозування та класифікації конфліктів. Отримали навички системного аналізу конфліктів, дізнались про вплив стереотипів на виникнення конфліктів і дискримінацію. У практичних вправах дізналися, як визначати  інтереси та потреби співрозмовника та вміти з ними працювати. Весь процес проходив у форматі практичних вправ з подальшим обговоренням в групі.

Під час виконання вправ, в учасників виникало багато запитань до обговорення, оскільки часто в конфліктах переважають емоції і важко перейти на розуміння та тим більше, будувати діалог. Про роль стереотипів та їх вплив на розвиток конфлікту більшість і подумати не могли, однак на практичній вправі упевнились, що вони в собі несуть досить високу загрозу між групами людей, національностями.

Також, обговорювали можливості залучення різних організацій, правоохоронних і офіційних структур з метою вирішення конфліктів. Зокрема на практиці спробували будувати діалог в умовах конфлікту, використовуючи комунікативні навики.

Проект «Соціальна згуртованість через впровадження практики аналізування конфліктів та їх вирішення через побудову діалогу в громадах Одещини» реалізується Громадською організацією «Регіональний аналітичний центр» та здійснюється за фінансування Європейського Союзу через InternationalAlert у партнерстві з ThomsonMedia.

 

Контакти

  • ГО “Регіональний аналітичний центр”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.