bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Активна громада» крокує містами Запорізької області
30.09.2019

Прагнення кожного громадянина - брати активну участь у прийнятті рішень на місцевому рівні. За допомоги Всейукраїнської ініціативи «Активна громада» від Інституту Республіка, тепер кожен може бути почутим.

Ось уже більше трьої місяців проект “Активна громада” реалізується у Запорізькій області. Першим місто, яке отримало свого координатора став Бердянськ. Майже одразу були проведені тренінги та семінари для активістів Бердянської ОТГ, а через певний час стало зрозумілим, що таких освітніх заходів потребють й інші території області. Першою охопили Приморську ОТГ.

Я не очікував такої активності від Приморська, - розповідає координатор проекту “Активна громада” у місті Бердянську Олександр Пилипенко. Але потім зрозумів, на скільки людям важливо, щоб їх почули. Я бачу - люди чекають змін і прагнуть, щоб їх голос був почутим, щоб влада дійсно прислухалася до усіх мешканців, а реформи провадилися успішно. Тож вирішив реалізовувати “Активну громаду” не тільки у Бердянську, а ще й у Приморську”.

Проте попит на інформаційні години, під час яких координатори спілкуються зі звичайними мешканцями міст та ОТГ, на теми децентралізації, партисипаторних підходів, залученості громадян до прийняття рішень тощо надто великий. І, ось, долучився ще й Токмак.

Тепре інформаційні години проходять і тут. Місця для інформаційних годин обираються найпожвавленіші у місті, щоб якомога більше людей дізналася про “Активну громаду”.

Дуже рада, що й у Токмаку є “Активна громада”. Люди чекали на такий проект, що це дійсно важливо, коли їх думку питають, коли проблеми у місті рагжуються за важливістю не “просто так”, а тому, що мешканці сами визначили, що для них на першому місті, - ділеться своїми відчуттями Наталя Криворучко, помічниця координатора проекту у місті Токмак”.

Звичайно, попереду ще багато роботи, активність повинно підтримувати системними заходами. Проте перші кроки зроблено, перші інформаційні години проведені. І тепер ще декілька міст та ОТГ Запорізької області долучені до проекту “Активна громада” від Інституту Республіка.

Контакти

  • Наталя Криворучко

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.