bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

10 жовтня фонд Let’s help провів круглий стіл по програмі «Гідна старість»
15.10.2019

На круглому столі, що проходив в прес-центрі ЛІГИ,  засновниця благодійної організації «Міжнародний Благодійний Фонд Let's help» Ольга Бондаренко презентувала результати діяльності програми «Гідна старість» за останні 6 місяців. 

На круглому столі, що проходив в прес-центрі ЛІГИ,  засновниця благодійної організації “Міжнародний Благодійний Фонд Let’s help” Ольга Бондаренко презентувала результати діяльності програми “Гідна старість” за останні 6 місяців. Let’s help (входить до Групи Компаній “ЛІГА”) з програмою “Гідна старість” став першим фондом в Україні, який почав системно  працювати з геріатричними пансіонатами, державними адміністраціями з метою змінення якості життя літніх людей на краще. У заході взяли участь міністр соціальної політики України Соколовська Юлія, представник Уповноваженого з прав людини Баюк Лариса, керівники департаментів соціальної політики обласних державних адміністрацій Київської, Черкаської, Львівської, Сумської, Чернігівської, Полтавської, Житомирської областей, голови територіальних центрів, директори геріатричних закладів.

10 жовтня фонд Let's help провів круглий стіл по програмі "Гідна старість"

Для літніх осіб, які проживають поза геріатричними пансіонатами Фонд регулярно проводить: Всеукраїнські флешмоби #letshelpbabusya, безкоштовні щотижневі кінопокази у кінотеатрі «Жовтень», музичні і танцювальні заходи та концерти (концерт Алли Кудлай, танці в Маріїнському парку до Міжнародного дня людей похилого віку), відвідування музеїв, театрів, екскурсій тощо. 

Для покращення умов проживання та підвищення рівня сервісу в геріатричних пансіонатах команда Фонду організовує програми навчання персоналу геріатричних закладів, надає благодійну допомогу, контролює надання послуг через систему онлайн-моніторингу, організовує розважальні заходи разом із волонтерами.

Як розповіла Ольга Бондаренко, за звітний період витрати фонду на програму «Гідна старість» сягнули 5 193 194 грн. З них:

 на допомогу пансіонатам витрачено 2 462 026 грн.

програму навчання персоналу 1 503 469 грн.

щотижневі кінопокази 336 000 грн.

проведення флешмобів 281 769 грн.

програму «Чарівна кнопка» 609 930 грн.

Станом на жовтень  2019 під опікою фонду знаходиться вже 120 геріатричних пансіонатів у 7 областях України:  Київської, Черкаської, Львівської, Житомирської, Чернігівської,

Сумської,  Полтавської.  Загальна потужність цих  закладів становить 7 048 осіб . 

Представники фонду розказали про особливості програми “Чарівна кнопка” з онлайн моніторингу рівня сервісу геріатричних пансіонатів київської області, в яких були встановлені кнопки екстреного виклику персоналу.

 

 

Однією з основних проблем є низький рівень оплати праці співробітників, що надають послуги в геріатричних пансіонатах і, як наслідок, низький рівень кваліфікації їх персоналу”, -  зазначила пані Бондаренко. 

Керівниця Фонду розповіла про плани фонду на найближчий час у рамках програми «Гідна старість»: здійснення  повного перезапуску системи геріатрії спільно з Міністерством соціальної політики України, вивчення найкращого закордонного досвіду для впровадження в Україні,  проведення навчальної програми для працівників геріатричних пансіонатів Львівської області вже у листопаді цього року. Команда фонду планує до кінця 2019 року взяти під опіку геріатричні пансіонати Одеської області, у 2020 році приєднати до програми “Гідна старість” чотири нових регіони. 

Між учасниками круглого столу відбулася жвава дискусія при обговорюванні  проблем, методів покращення рівня сервісу в геріатричних пансіонатах, були намічені конкретні кроки, що стосуються поліпшення умов проживання людей похилого віку в цих закладах  та визначено курс на змінення переліку надання послуг в них.

Контакти

  • https://letshelp.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.