bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Допомога соціально вразливим категоріям громадян — запорука добробуту громадянського суспільства!
01.11.2019

Про форми та методи взаємодії суб’єктів соціального патронажу, неурядових організацій з установами виконання покарань та пробацією в процесі ресоціалізації засуджених говорили 31 жовтня 2019 року в Полтаві на міжрегіональному вебінарі.

Про форми та методи взаємодії суб’єктів соціального патронажу, неурядових організацій з установами виконання покарань та пробацією в процесі ресоціалізації засуджених говорили 31 жовтня 2019 року на однойменному міжрегіональному вебінарі, що був організований благодійними організаціями «Світло надії», «FREE ZONE» та зібрав представників міжрегіональних управлінь з виконання кримінальних покарань, пробації, центрів зайнятості, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спостережних комісій, районних державних адміністрацій, державної міграційної служби, регіональних координаторів Уповноваженого Верховної ради України з прав людини та представників системи безоплатної правової допомоги. Метою заходу було обговорення нагальних проблем взаємодії не лише серед керівництва цих органів, але й залучення до обговорення фахівців і спеціалістів названих установ, які щоденно виконуючи покладені на них посадові обов’язки, вирішують ті чи інші питання, готують проекти відповідних документів і як наслідок ґрунтовно володіють знаннями щодо проблематики, яка виникає у питання ресоціалізації засуджених. «Напрацювання алгоритмів спільних дій названих органів, неурядових та благодійних організацій сприяє ефективному та швидкому вирішенню проблеми, що стосується надання допомоги особам, що відбули покарання, у налагодженні ними соціальних зв’язків після відбуття покарання і як наслідок стає додатковим фактором, що запобігає вчиненню засудженими повторних злочинів. Адже дуже часто саме відсутність житла, роботи, рідних та друзів підштовхує засудженого до девіантної поведінки. В той же час наявність названих соціальних зв’язків дає можливість засудженому розпочати «нове життя» і являється додатковим стримуючим фактором від протиправної поведінки. Наслідок цього зниження рівня злочинності і підвищення безпеки кожного члена суспільства…» — вважає фахівець Полтавського бюро правової допомоги, адвокат Артем Пархоменко, який також був запрошений та взяв участь у вебінарі.

Під час вебінару перший заступник начальника державної установи «Центр пробації» Ірина Яковець розповіла учасникам заходу про методику здійснення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення, пробаційні програми та механізм здійснення пенітенціарної пробації. Програма вебінару передбачала також зворотній зв’язок та обмін думками у групах представників регіонів.

Під час обговорення тематики заходу у групі представників Полтавщини регіональним координатором Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Полтавській області Вірою Яковенко висловлено думку про доцільність залучення об’єднаних територіальних громад до співпраці у цьому напрямку, адже органи місцевого самоврядування отримали широкі повноваження у сфері соціального розвитку територій, що входять до складу об’єднаної територіальної громади. А для цього необхідна комунікація та інформаційно-методичне забезпечення об’єднаних територіальних громад, що доцільно здійснити фахівцями органів, представники яких є учасниками цього заходу. З цим погодилася переважна більшість представників Полтавщини, серед яких заступник Полтавської районної державної адміністрації Олексій Губічев, начальник Полтавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Буренко, заступник начальника філії державної установи «Центр пробації» у Полтавській області Юрій Величко, начальник Полтавського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» у Полтавській області Тетяна Кошкіна, спеціаліст благодійної організації «FREE ZONE» Ігор Прищепа та фахівець Полтавського бюро правової допомоги Артем Пархоменко. Тому учасниками заходу також досягнуто домовленостей про проведення найближчим часом спільних робочих зустрічей та заходів з метою координації спільної діяльності у сфері надання допомоги засудженим у їх ресоціалізації та підвищення якості роботи, що здійснюється у цьому напрямку представниками мультидисциплінарних команд пенітенціарної пробації.

Полтавське бюро правової допомоги

Контакти

  • м. Полтава
  • вул. Міщенка 2
  • тел. 50-27-29

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.