bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Форумі лідерів думок у Запоріжжі місцеві підлітки привертали увагу до проблеми булінгу
05.11.2019

У Запоріжжі на Форумі лідерів думок місцеві підлітки провели активну інформаційну кампанію, спрямовану на привернення уваги до проблеми булінгу. Підтримали ініціативу велика кількість учасників та гостей Форуму, в тому числі Яніна Соколова.

Протягом попереднього року майже 70% українських дітей стикалися з проявами булінгу, і майже 25% українських дітей вважають себе жертвами цькування та принижень у школах. Україна – у четвірці країн Європи за рівнем поширеності булінгу у дитячому середовищі. Такі дані дослідження, проведеного ООН. Як відзначають експерти, в нашій державі проблема булінгу – це проблема національного масштабу. І не лише через поширеність. Але і через переважне ігнорування суспільством цієї проблеми.

Минулого тижня у Києві 12-річна дівчинка вчинила спробу самогубства через цькування з боку однокласників. Зовсім нещодавно у Запоріжжі трапився жахливий випадок дитячої жорстокості на території однієї зі шкіл. І це лише окремі прояви масштабної та глибокої проблеми. Але, нажаль, більшій частина і суспільства в цілому, і громадянського суспільства України залишає прояви булінгу поза увагою.

Щоб привертати увагу суспільства до проблеми булінгу та її важких наслідків, група запорізьких підлітків започаткувала ініціативу під назвою «Антибулінг: зі взаємоповагою – на крок попереду». Ініціаторкою проекту стала місцева школярка, активна учасниця програм благодійного фонду «Імпульс.ЮА» Ксенія Трайно. За словами дівчини, вона сама зіштовхнулася із проявами булінгу у власній школі та у власному класі. Пережитий досвід підштовхнув її почати свою боротьбу з цією проблемою.

Під час Форуму лідерів думок активісти «Антибулінгу» проводили опитування серед гостей та учасників заходу щодо їхнього ставлення до проблеми булінгу, поширювали інформаційні матеріали ініціативи, збирали кошти на розвиток проекту, та запрошували зробити фотографію із хештегом #я_проти_булінгу.

Приємно відзначити, що велика кількість учасників Форуму, як пересічних відвідувачів, так і авторитетних місцевих і національних діячів, підтримали ініціативу юних запоріжців. Серед них відомі місцеві громадські активісти та блогери. Зокрема, володар звання «Кращий Facebook блогер» Форуму Роман Акбаш, та зіркова гостя Форуму, відома журналістка, телеведуча та блогерка Яніна Соколова.

Натхненні одержаною підтримкою, ініціативна група «Антибулінгу» наразі працює над ідеями подальших інформаційних кампаній та просвітницьких зустрічей. Слідкувати за ними та запропонувати свою допомогу можна на сторінці у Facebook.

Благодійний фонд «Імпульс.ЮА» висловлює щиру подяку організаторам, учасникам та гостям Форуму лідерів думок за надану для проведення інформаційної кампанії можливість!

#я_проти_булінгу

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.