bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місцеві бюджети Миколаївщини отримали кошти уточненої субвенції на соцекономрозвиток
17.12.2019

На рахунки місцевих бюджетів надійшли кошти уточненої субвенції на соціально-економічний розвиток. Про це повідомляють експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України. 

Наприкінці минулого тижня місцеві бюджети Миколаївщини почали отримувати розблоковані кошти із субвенції на соціально-економічний розвиток, перерозподіленої Урядом цього місяця. В основному, ці суми були уточнені відповідно до фактично виконаних робіт, і наші райони та міста повідомили, що перерахування коштів вже відбулось. Це значить, що органи самоврядування беруть зобов’язання по всім об’єктам - вони будуть або погашати заборгованість по вже виконаним роботам, або ж будуть здійснювати вже заплановані проекти, - коментує експерт АМУ з фінансових питань Юлія Забродкіна.

Як приклад - у місті Нова Одеса станом на кінець листопада, згідно укладених договорів, підрядні організації фактично виконали роботи на суму більше 7,3 млн грн. Це і капітальні ремонти місцевих доріг та тротуарів, і капітальний ремонт дитячого садка №2 “Орлятко”. Крім того, було проведено необхідні закупівельні процедури на суму близько 945 тис грн. 

Мешканці нашого міста з великим піднесенням сприйняли інформацію щодо проведення робіт на об’єктах інфраструктури міста у вересні-жовтні поточного року, а також щодо проведених закупівель техніки та обладнання для роботи міських комунальних підприємств. Тепер же, на рахунок міського бюджету надійшла уся сума субвенції з урахуванням уточнення. Ми можемо розрахуватись із виконавцями робіт і постачальниками товарів. Зокрема, у місті також розпочинається встановлення світлофорного об’єкту - на перехресті вулиць Центральної (суміщення з Н-24) та вулиці Торгової”, - коментують у виконавчому комітеті Новоодеської міської ради. 

У Миколаївському регіональному відділенні Асоціації міст України підкреслюють, що органам місцевого самоврядування бажано оперативно провести роботи та якомога ефективніше використати ці кошти до кінця цього року.   

______ 

За інформацією Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.