bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

При формуванні бюджету діючі і майбутні ОТГ мають збалансувати його з урахуванням своїх повноважень
23.12.2019

Нещодавно Степівська сільрада Миколаївського району разом із Кубряцькою, Широколанівською і Катеринівською сільськими радами Веселинівського району, що на Миколаївщині, пройшли процес об’єднання у громаду з центром у селі Степове і отримали відповідний висновок облдержадміністрації.

Цього ж тижня експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України провели консультацію для Степівської сільської ради, аби допомогти із формуванням і збалансуванням бюджету, зокрема і визначення видатків, які необхідно буде здійснити з урахуванням подальшого прийняття громадою повноважень міста обласного значення.

Після завершення процесу об’єднання, проведення виборів громада отримає нові повноваження і можливості. Сьогодні ж Степове цікавить питання збалансування бюджету (зокрема, і на прикладі 2019 року) з урахуванням надходжень, видатків, міжбюджетних трансфертів, особливо - медичної, освітньої субвенції. Також обговорили перспективи соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади - якими мають бути передумови, і, звісно перші кроки після проведення виборів у ОТГ”, - зазначають експерти АМУ.  

В свою чергу, створена у цьому році Калинівська ОТГ, також отримала від АМУ консультацію стосовно підготовки бюджету громади на 2020 рік. Зокрема, це стосується міжбюджетних трансфертів, визначення загального обсягу доходів, та їх відображення у структурі бюджету відповідно до законодавства.  

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.