bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Знання і діалог забезпечують зміни в громаді
04.01.2020

Розуміючи такий підхід, громадська організація інформаційний правозахисний центр «Едельвейс» втілила у життя проект «Мотивація в дії». У його рамках у кожному населеному пункті Чаплинської ОТГ проведено серію інформаційно-просвітницьких та комунікаційних заходів, покликаних згуртувати місцевих жителів, посилити діалог і співпрацю зі своїми обранцями.

Вулична інформаційна акція для населення

Одним із сіл громади, охоплених проектом, стала Червона Поляна. З метою активізації жителів та залучення їх до прийняття рішень представниці ГО «ІПЦ «Едельвейс» провели тут вуличну інформаційну акцію, тренінг «Залучення громадян», а також публічну дискусію «Моє місце та моя роль в розвитку громади» за участю представників місцевого самоврядування і громадськості. Заходи стали справжньою подією в житті села, активізували людей та спричинили відверте обговорення нагальних проблем. Але на цьому історія не скінчилася.

Тренінг щодо механізмів участі громадян

Зовсім скоро, натхненні успішним прикладом щирого спілкування, уже самі обранці – місцева депутатка Світлана Кардаш та в.о старости села Олександр Оверчук – виступили ініціаторами проведення у Червоній Поляні нових відкритих зборів, запросивши на них жителів сусіднього с.Новий Гай і  представниць ГО «ІПЦ «Едельвейс».

Відкриті збори громадян і влади

І знов у центрі уваги опинилися важливі аспекти життя громади, серед яких земельні питання та благоустрій сіл. Палкі дискусії, щирий обмін думками, сплеск емоції, - всього вистачало під час публічної розмови.

Перші результати такої комунікації не забарилися. Уже за кілька днів С.Кардаш, О.Оверчук разом з активними жителями Нового Гаю власними силами облаштували у цьому селі місце зупинки громадського транспорту і зону відпочинку.

Місцеві мешканці, які на початках песимістично поставилися до такого роду публічних зустрічей, після цього змінили своє ставлення, побачивши реальні наслідки діалогу та співпраці влади з громадою.

Спільно облаштована зупинка стала простором для спілкування

Коментуючи підсумки реалізації ініціативи «Мотивація в дії», депутатка Чаплинської селищної ради Світлана Кардаш, наголосила: «Дійсно цікавий проект і дуже потрібний мешканцям нашої громади. Добре, що ми можемо йти на діалог з людьми, принаймні за допомогою фахівців вчимося це робити».

Найголовнішим результатом проект стала активізація членів громади, озброєння їх механізмами участі, усвідомлення своєї ролі та відповідальності у прийнятті рішень.

ГО «ІПЦ «Едельвейс» реалізувала проект «Мотивація в дії» у рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», який виконує ГО «Громадський центр «Нова генерація», регіональний партнер програми USAID DOBRE у Херсонській області.

Контакти

  • Філенко Костянтин
  • грантменеджер ГО “ГЦ “Нова генерація”
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.