bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Миколаївщині допрацьовують перспективний план формування територій ОТГ
27.01.2020

Минулого тижня у Мінрегіоні за участі представників ОДА, місцевого самоврядування, профільних асоціацій та народних депутатів відбулася консультація зі створення перспективного плану Миколаївської області. За рекомендаціями профільного міністерства, план Миколаївської області (як і інших регіонів) були направлені на подальше доопрацювання. 

Як приклад, вже цього тижня на засіданні робочої  групи із формування перспективного плану територій Миколаївської області було вирішено питання щодо приєднання  до складу Березанської селищної ОТГ ще кількох сільських рад - Дмитрівської, Краснопільської, Краснянської, Ташинської та Щасливської. 

Про це повідомляють у Миколаївському регіональному відділенні Асоціації міст України. 

Особливу увагу було приділено долі села Щасливе - аналізу та визначенню, до складу якої ОТГ можна приєднати цей населений пункт - до Березанської чи Нечаянської. 

Розглянувши і проаналізувавши пропозиції та бачення самих громад, депутатів, експертів, члени робочої групи визначили - оптимальним рішенням буде, якщо село Щасливе буде приєднано до Березанської селищної ради. 

Ми дуже позитивно ставимось до цього і схвалюємо таке рішення профільної робочої групи, - коментує голова Березанської ОТГ Валерій Хоміцький. - Ми отримували звернення від жителів села Щасливе стосовно того, щоб вони до нас приєднались. Відповідно і ми неодноразово наголошували, що такий варіант формування ОТГ буде вдалим для всіх наших сільрад - географічно, інфраструктурно, і, тим паче, економічно c.Щасливе успішно функціонуватиме у складі Березанської ОТГ”. 

В результаті формування кінцевого перспективного плану, він буде наданий на затвердження Уряду і стане основою майбутнього адміністративно-територіального устрою. 

Водночас, експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України провели консультацію для представників Березанської ОТГ стосовно методики та подальшої процедури приєднання сільських рад до вже діючої територіальної громади. 

_______ 

За інформацією Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.