bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Який потенціал «зеленої» енергії має Чортків: аналіз Екоклубу
30.01.2020

Екоклуб проаналізував потенціал відновлюваних джерел енергії для Чорткова – міста, яке взяло на себе зобов’язання перейти на використання лише відновлюваних джерел енергії до 2050 року.

Щороку середньостатистичне місто з населенням 35 тис. осіб витрачає понад 10 млн грн на оплату енергоресурсів для бюджетних будівель. Ще близько 20 млн грн мешканці витрачають на опалення будинків. Ці гроші майже повністю та безповоротно виводяться із громади.

Ключовий інструмент утримування десятків мільйонів гривень у місцевому бюджеті та забезпечення добробуту членів громади – розвиток місцевих відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Екоклуб проаналізував потенціал ВДЕ для Чорткова – міста, яке взяло на себе зобов’язання перейти на використання лише відновлюваних джерел енергії до 2050 року.

З огляду на кліматичні умови та географічне розташування міста Чортків, серед різних видів відновлюваних джерел енергії (сонце, вітер, вода, біомаса, геотермальна енергія) найбільш простим та технічно доступним є використання енергії сонця та біомаси.

Завантажити аналіз потенціалу ВДЕ Чорткова

Контакти

  • Інна Мулявка
  • ГО ”Екоклуб”
  •  www.ecoclubrivne.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.