bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бердянський адвокат захистив права родини ВПО на заняття підприємницькою діяльністю
06.02.2020

Військові події на сході країни змусили подружжя Маненко (прізвище змінено) переїхати до міста Бердянська. Зіштовхнувшись з труднощами й реаліями життя внутрішньо переміщених осіб, родина Маненко не розгубилася й навпаки розгорнула актину громадську роботу, відкрила власний бізнес й почала максимально підтримувати соціальні проекти, спрямовані на покращення становища ВПО та інших вразливих й незахищених мешканців міста. За короткий проміжок часу, подружжя Маненко стали відомими в місті меценатами й філантропами, а їх кав’ярня була визнана соціально відповідальним бізнесом.

Неприємності в родині Маненко почались у липні 2018 року, коли до їх закладу з перевіркою навідався інспектор праці Головного управління Держпраці у Запорізькій області. За результатами інспекційного відвідування, були виявлені порушення законодавства про працю, а саме допуск до роботи співробітників з якими не було оформлено трудових відносин. Результатом зазначеної перевірки стало складення адміністративного протоколу за скоєне правопорушення передбаченого ч.3 ст.41 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Окремо слід зазначити, що перевірка відбулась з порушенням норм чинного законодавства, а в акті інспекційного відвідування (невиїзного інспектування) містилась неправдива й спотворена інформація. Зазначені факти стали підставою для закриття провадження по справі, щодо притягнення подружжя Маненко до адміністративної відповідальності у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення (справа №310/7586/18).

Згодом, родина дізналася, що посадовими особами ГУ Держпраці у Запорізькій області була винесена постанова про накладення штрафу у розмірі 111690,00 гривень. Зазначена інформація стала відомою вже після відкриття виконавчого провадження по справі.

Намагаючись відстояти порушене право, родина Маненко звернулася за допомогою до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Працівниками Бердянського місцевого центру були з’ясовані всі обставини справи, прийнято звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та дорученням № 107 від 02.05.2019 року призначено адвоката Амельченко Дем’яна Дем’яновича для оскарження постанови Головного Управління Держпраці у Запорізькій області.

Кваліфікований підхід Дем’яна Дем’яновича  до складення адміністративного позову, стосовно зазначеного питання дав успішний та позитивний результат. Адвокатом було доведено, що відповідачем була фактично застосована подвійна юридична відповідальність, що є кричущим порушенням. Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 20 серпня 2019 року (справа №:280/2340/19) адміністративний позов, щодо оскарження  постанови про накладення штрафу на родину Маненко задоволено в повному обсязі.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.