bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Миколаївщині визначили попередній перелік проектів для фінансування з ДФРР у 2020 році
07.02.2020

Члени регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за кошти ДФРР, визначили перехідні минулорічні проекти, а також виокремили проєкти, що можуть бути профінансовані у 2020-му році.

Участь у конкурсі інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку є реальною можливістю для громад отримати фінансування для реалізації нових ідей чи корисних ініціатив. Тим паче, на цей рік Миколаївській області передбачено більше 160 млн грн”, - підкреслює член регіональної комісії, виконавчий директор Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Яблоновська. 

Так, двома перехідними проєктами визначено реконструкцію та технічне переоснащення радіотехнічних засобів посадки Миколаївського аеропорту, а також реконструкцію Воскресенської загальноосвітньої школи у Вітовському районі. 

Зазначимо, що кошти Державного фонду регіонального розвитку, визначені для регіонів, спрямують і на реалізацію ініціативи Президента України щодо побудови/реконструкції 5 шкіл, 5 садочків і 5 спортивних майданчиків. Також, згідно правил ДФРР, не менше 10% від об’єму передбачених і наданих коштів спрямовується на заклади освіти чи охорони здоров’я, і ще 10% на розвиток спортивної інфраструктури.

Так, серед цьогорічних проєктів, попередньо визначених регіональною комісією - реконструкція системи опалення та термосанація будівлі  Снігурівської школи № 4 з впровадженням енергозберігаючих технологій; капітальний ремонт мереж водогону в с.Українка Березанського району; нове будівництво спортивного залу у школі села Бузьке, Вознесенського району; нове будівництво їдальні, навчального корпусу зі спортзалом та модульної газової котельні Ольшанської школи у Миколаївському районі; капітальний ремонт покрівлі з утепленням фасаду та заміною вікон міської дитячої лікарні № 2 по вул. Рюміна у Миколаєві; а також нове будівництво дюкеру через річку Південний Буг та магістральних мереж водопостачання мікрорайону Варварівка у Миколаєві. 

Нагадаємо, наприкінці 2019 року 43 проєкти пройшли оцінку регіональної експертної комісії. Всього ж на розгляд було подано 89 заявок. “Це, зокрема, і термосанація закладів охорони здоров’я, освіти, проведення водопостачання у селах. В минулі роки багато громад також робили проєкти щодо освітлення у населених пунктах, покращили умови у школах і дитячих садках”, - розповідає Тетяна Яблоновська.  

______ 

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.