bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школярам Новоселівської ЗОШ Полтавського району організували цікаві правові години
27.02.2020

25 лютого 2020 року в Новоселівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Полтавського району відбулись заходи з підвищення правової свідомості та обізнаності школярів. Учні школи були поділені на дві вікові категорії – 2-5 та 6-11 класи.

З першою (молодшою) групою учнів керівниця Полтавського бюро правової допомоги Тетяна Ражик провела інтерактивну лекцію на тему « Толерантне ставлення до дітей з особливими потребами. Рівність прав дітей».

Дуже важливо навчити дитину з самого дитинства не засуджувати інших і не боятися «особливих» дітей, вміти співчувати, бути толерантними. Тож, юристка розповіла учням, що поруч з нами живуть і навчаються діти з особливим потребами, які мають право вести повноцінне і достойне життя в умовах, які забезпечують їх гідність, сприяють почуттю впевненості в собі і полегшують їх активну участь у житті суспільства. Толерантне ставлення до таких дітей з боку однолітків – одна із складових розвитку здорового суспільства. Дітям був продемонстрований короткометражний анімаційний фільм «Подарунок», після перегляду якого учні ділились враженнями та визначали, яку ідею автор хотів донести до глядачів. Окрім того, учнів було ознайомлено з Конвенцією ООН про права дитини та її ключовими моментами.

Про права дітей більш детально поговорили з учня ми6-11 класів Новоселівської ЗОШ. Враховуючи більш старший вік, фахівчиня безоплатної правової допомоги запропонувала учням на прикладі конвенції розібратися в основних правах, які мають діти. Наприклад,  таких як: право на життя, право на власну думку, на освіту, на інформацію, на відпочинок та ін. Також згадали про недопущення порушення прав інших дітей та обговорили, які порушення прав інших дітей підпадають під ознаки боулінгу.

Кожна дитина отримала інформаційні матеріали відповідної тематики.

Не зайвим буде нагадати, що за правовою допомогою Ви можете звернутися до #Полтавського бюро правової допомоги, розташованого за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел. 50-27-29, з 9 до 18 години в робочі дні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.