bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як відновити судове провадження, яке залишилось на окупованій території?
19.05.2020

В березні 2020 року до відділу «Бахмутське бюро правової допомоги» Краматорського МЦ з надання БВПД звернувся клієнт з питанням скасування тимчасового обмеження права виїзду за межі України.

Вивчивши надані клієнтом документи, начальник відділу, Оксана Болотюк, з’ясувала наступне.

05.03.2014 року Центрально-Міським районним судом м.Горлівка Донецької області  за поданням державного виконавця Центрально-міського відділу державної виконавчої служби було прийнято ухвалу про задоволення подання державного виконавця згаданого управління юстиції про тимчасове обмеження права виїзду за межі України клієнта без вилучення паспортного документу.

24.02.2020 року колишня дружина клієнта надала заяву про підтвердження повної сплати аліментів на утримання неповнолітніх дітей та відсутність заборгованості зі сплати аліментів. Вказану вище заяву було завірено приватним нотаріусом.

На даний момент клієнт не мав можливості виїхати за межі України через виконання ухвали про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон в органах охорони державного кордону Державної прикордонної служби України.

Зважаючи на те, що судове провадження по справі клієнта залишилось на окупованій території України, на даний момент відбулось повне погашення заборгованості зі сплати аліментів і при цьому порушувалось право клієнта на пересування існували всі підстави для відновлення судового провадження. Виходячи з цього, Оксаною Болотюк, було складено заяву про відновлення судового провадження до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області.

Так, згідно ст. 490 ЦПК України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Згідно до ч. 1ст. 494 ЦПК України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює ухвалу про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

01.04.2020 року Слов’янським міськрайонним судом Донецької області було прийнято ухвалу про задоволення заяви про відновлення судового провадження.

Після цього, Оксаною Болотюк, на підставі звернення клієнта про необхідність скасування ухвали про тимчасове обмеження права виїзду за межі України клієнта без вилучення паспортного документу було складено відповідну заяву. Керуючись ч.5 ст.441 Цивільного процесуального кодексу України, відповідно до якої суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника 12.05.2020 року заяву було задоволено Слов’янським міськрайонним судом Донецької області.

У разі виникнення правових питань Ви маєте право звернутись до найближчого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (посилання на контакти центрів - https://www.legalaid.gov.ua/tsentry/), зателефонувати на безкоштовний номер системи безоплатної правової допомоги - 0 800 213 103,  поставити запитання в месенджер ФБ-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/ , прочитати правову інформацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid, обговорити її у чаті - https://t.me/ualegalaidchat, поставити запитання у приватному чаті системи БПД у Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html, поставити запитання у приватному чаті системи БПД у Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html, скористатись правничою вікіпедією WikiLegalAid - https://wiki.legalaid.gov.ua.

 

Контакти

  • 050-527-39-81

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.