bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

WikiInvestigation виявив 25 регіональних прокурорів-безхатьків
29.05.2020

25 регіональних прокурорів з 2383-х, які дійшли до третього етапу атестації в рамках реформи прокуратури, не мають жодного нерухомого майна: ні у власності, ні у користуванні. Відтак, де вони живуть - достеменно не відомо.

Про це йдеться у розслідуванні “Прокурорські безхатьки”, що розміщене на платформі WikiInvestigation.

Цілком можливо, що прокурори не вносять в декларації майно, яким користуються, бо часто змінюють орендоване майно, або просто не хочуть вносити цю інформацію. 

Але є зовсім цікаві прокурори, які протягом 3-5 років не вносили у декларацію нерухоме майно, а цього року їх “осяяло” і вони вирішили все ж таки показати, де проживають та в кого. Не знаю, що так на них вплинуло, але можливо це атестація”, - пише автор розслідування.

Так, наприклад, прокурор прокуратури Дніпропетровської області у щорічній декларації за 2019 рік нарешті показав, де проживає. Нарешті, бо у деклараціях з 2015 по 2018 роки він цього не вказував, хоча насправді з 2013 року проживає у квартирі, що належить його матері.

Інший прокурор прокуратури Харківської області упродовж 2015-2018 років не декларувала жодної нерухомості, і лише у виправленій щорічній декларації за 2019 рік у прокурора з’явилося орендоване майно. 

Наразі триває реформа прокуратури. У березні розпочався етап атестації регіональних прокуратур. Із 3697 поданих заяв на проходження атестації (3161 брали участь) успішно пройшли перші два етапи 2383 прокурори. 

Автор зазначає, що закон передбачає обов’язок зазначати в декларації окремі об’єкти, які належать суб’єкту декларування або члену його сім’ї на праві користування. Однак серед тих прокурорів, що дійшли до третього етапу атестації все ще багато прокурорів, які впертг декларують лише заробітну плату та транспортний засіб. 

Нагадаємо, раніше громадський детектив встановив, що прокурор з Полтавської обласної прокуратури під видом продажу землі у АР Крим кілька років поспіль декларував грошові кошти, які начебто він отримував як аванс за відчуження землі. Але особі, у якої брав аванс, землю так і не продав. 

Ще одне з розлідувань Wikiinvestigation виявило, що прокурор Харківської обласної прокуратури, начальник відділу нагляду за дотриманням законів територіальними органами поліції обіймає Дмитро Суходубов - людина з чарівною декларацією. Так, у щорічній декларації Суходубова за 2017 рік з’являються: чотири авто, право користування двома квартирами і подарунок у майже півмільйона гривень. 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.