bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочався марафон онлайн-тренінгів із міжнародних стандартів із питань праці розпочався
28.06.2020

25 червня 2020 року проведено перший онлайн-тренінг «Трудові відносини» із серії з шести онлайн-тренінгів з міжнародних і європейських стандартів з питань праці Проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Що таке трудові відносини, чому важливо їх встановлювати, як визначити існування трудових відносин та їхні переваги, що про це говорять міжнародні та європейські стандарти з питань праці, як це роблять країни-члени ЄС  —  про ці та інші питання говорили під час першого онлайн-тренінгу з членами парламенту, представниками уряду, профспілок і роботодавців.

Трудові відносини — поняття, відоме у більшості країн. Воно означає відносини, в яких фізична особа виконує роботу для іншої фізичної або юридичної особи за винагороду й під її керівництвом, наглядом, контролем.

«Трудові відносини надають багато переваг як роботодавцям, так і працівникам. Роботодавці, зокрема, мають мотивованих, відданих і продуктивних працівників, що позитивно впливає на ефективність бізнесу, продуктивність та прибутковість. З іншого боку, працівники мають стабільність зайнятості та доходів, право на безпечні і здорові умови праці, а також доступ до соціального забезпечення. До того ж особи, які перебувають у трудових відносинах зазвичай мають доступ до професійного навчання й підвищення кваліфікації, що підвищує продуктивність їхньої праці та створює можливості для кар’єрного зростання», — зазначив Антоніу Сантуш, Менеджер Проєкту ЄС-МОП.

Крім того, під час тренінгу було презентовано Навчальний матеріал. Він містить технічні поради й настанови щодо шляхів ефективнішого узгодження української правової бази з міжнародними та європейськими трудовими нормами і передовою практикою з метою трансформації незадекларованої праці у задекларовану та сприяння гідним умовам праці в Україні. Імплементація низки відповідних директив ЄС передбачена Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

Запропонована інфографіка надає короткий огляд трудових відносин, як це описано в діючих міжнародних та європейських трудових стандартах, а також їхні ключові ознаки.

Інфографіка Трудові відносини

За додатковою інформацією звертайтесь до Софії Литвин, Національного Координатора Проєкту ЄС-МОП, +38 050 334 98 87, [email protected]

 Довідкова інформація: Проєкт «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», який фінансується ЄС та впроваджується Міжнародною організацією праці, спрямований на сприяння безпечній, здоровій та задекларованій праці в Україні. Його очікуваним результатом у близькій перспективі є покращення дотримання Україною основних міжнародних і європейських норм із безпеки і здоров’я на роботі (БЗР) та трудових відносин.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.