bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Львові молодь та люди поважного віку об’єднаються заради вирішення важливих проблем у громаді
13.07.2020

У Львові молодь та люди поважного віку об’єднаються заради вирішення важливих проблем у громаді.

В липні 2020 року громадська організація “Суспільство і право” розпочала реалізацію проєкту “Разом для громади!” за підтримки Управління “Секретаріат ради” Львівської міської ради.

Людям поважного віку дуже складно адаптуватися й інтегруватися в сучасне інформаційне суспільство, що стрімко змінюється, - суспільство молодих і для молодих, в якому історично склалися і переважають стереотипні уявлення про людей поважного віку, як про представників малоцінного покоління, носіїв застарілого і даремного життєвого досвіду. Це в подальшому призводить до вікової дискримінації, звужує соціальні, комунікативні, культурні зв’язки й обмежує можливості саморозвитку і самореалізації цієї групи населення.

Метою проєкту є сприяння об’єднанню зусиль людей поважного віку та молоді щодо вирішення важливих проблем в громаді через інструменти громадської участі, та формуванню толерантного ставлення молоді і людей поважного віку один до одного шляхом проведення форум-театру.

Завдяки формату проведення форум-театру, вдасться привернути увагу молоді до проблем людей поважного віку, та зруйнувати ряд «стереотипів», які існують щодо даної цільової групи. Також, це допоможе збільшити кількості активних членів громади, які усвідомлюють свою роль в умовах демократії та створити групу людей, які виявлять спільні проблеми в громаді та будуть працювати над їх вирішенням.

Крім того будуть об’єднанні зусилля молоді та людей поважного віку, щодо вирішення проблемних питань, що сприятиме посиленню впливу на владу з боку громадського сектору та спростування стереотипних уявлень про старіння населення як виключно негативного процесу, що існує у суспільній свідомості.

Тому, якщо Ви молода людина або людина поважного віку і хочете взяти участь і проєкті, чи потребуєте детальної інформації, просимо звертатися за номером телефону +38 0979812738 Оксана Коваль (керівник проекту) або писати нам на електронну пошту: prawolviv@gmail.com.

 

Довідково. Форум - театр - дуже незвична форма театру, яка допомагає подивитися на самих себе та на оточуючий світ з різних сторін, розвиває критичне мислення та ініціативність. За допомогою інтерактивних ігор та вправ учасники самі визначають тему постановки, вчаться знаходити рішення у конфліктних ситуаціях. Кожна вистава форум-театру унікальна, адже в ній беруть участь як актори, так і  глядачі, а сюжет народжується та трансформується безпосередньо на сцені.

Основна ідея Форум театру – показати суспільству необхідність участі кожної людини у побудові кращого майбутнього, пояснити людям, що у більшості випадків покращення їхнього життя й зміни соціальної ситуації в країні залежать від них самих. Форум-театр як методика громадянської та соціальної освіти, як різновид соціального театру підходить для роботи з різними групами населення, людьми різного віку, сфер діяльності, поглядів, з різним життєвим досвідом і різного культурного оточення.

Для участі в семінарі не потрібно бути актором та не потрібно мати попередній акторський досвід, треба тільки бажання, натхнення і три дні часу, який учасники готові присвятити творчості.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.