bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Бахмуті пройшла фотовиставка «Вулиця, на який я живу»
21.07.2020

18 липня у  сквері Свободи, була представлена фотовиставка випускників німецько-українського проєкту «MediaLab Donbas». Протягом п’яти днів молодь Бахмуту навчалась створювати фотоісторії за дпомогою дзеркальної фотокамери під кураторством київського фотографа-документаліста Сергія Коровайного та тренерів Олексія Фурмана, Іринки Громотської  и Сергія Полежаки.

Результатом навчання стала фотовиставка, під час якої мешканці та гості міста змогли побачити десять фотоісторій хлопців та дівчат з Бахмуту та дев’ять історій студентів минулої Фотомайстерні у Соледарі на тему «Вулиця, на якій я живу».

«Не секрет, що молодь Донбасу прагне покинути рідне місто та шукати щастя десь у великих містах. Ці фотомайстерні мають за мету не тільки навчити студентів створенню якісної фотоісторії, але й допомогти подивитися на рідне місто під іншим кутом. Завдяки роботі хлопців та дівчат ми маємо змогу зануритися в атмосферу міста та побачити те, що, здавалось би, є таким повсякденним та непомітним» - каже керівниця проєкту Олена Жерздєва.

Серед робот представлених на виставці можна було побачити невеликі есе, які супроводжували фото. Тепер роботи студентів будуть опубліковані на сайті проєкту www.medialab-donbass.com

«Я прийшов на Фотомайстерню, бо я знімаю відео. Тож я подумав, що фотографія також повинна бути мені близькою. Я і не думав, що мені настільки сподобається фотографувати.  Під час навчання ми навчилися знімати у мануальному режимі, хоча такого досвіду в мене ще не було, мені вдалось опонувати нові знання та створити історію своєї вулиці» - ділиться враженнями Руслан Заікін, випускник Фотомайстерні у Бахмуті.

Проєкт фінансується у рамках Програми Федерального міністерства закордонних справ Німеччини «Розширення співпраці з громадянським суспільством країн Східного партнерства та Росії». Проєкти МедіаЛаб Донбас спрямовані на досягнення однієї з цілей програми: «Зміцнення плюралізму».

МедiаЛаб Донбас — медіа-проєкт Європейської Медіа Ініціативи (Europäische Medien Initiative e. V.), який проходить за підтримки Посольства Німеччини, Генерального консульства Німеччини у Донецьку, Австрійського бюро кооперації у Львові у співпраці з громадською організацією «Нова Дружківка» i Платформою Ініціатив «Теплиця»

Контакти для преси:

Антоніна Полухіна, координаторка проэкту в Україні

Тел.: +380 66 599 55 92

E-mail: [email protected]

Elena Jerzdeva, керівництво проєктом: [email protected]

Інформація про проєкт:

https://de-de.facebook.com/MediaLabDonbass/

www.medialab-donbass.com

Можлива організація телефонних інтерв’ю з організаторами, кураторами та учасниками проєкту

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.