bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Волині відбулися антикорупційні майстерні
24.07.2020

У червні депутати Смідинської громади затвердили антикорупційну програму (наразі єдині на Волині) та положення про попереджання конфлікту інтересів. Документи були розроблені громадськими активістами та місцевими посадовцями в рамках проєкту  «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні».

Водночас, марно сподіватися що сам факт затвердження вищезгаданої програми та положення буде надійною панацеєю проти тих чи інших проявів корупції. Для того, щоб ці документи працювали на практиці потрібно: по-перше, щоб про них знали мешканці Смідинської ОТГ, а по-друге, покращити знання активу громади щодо того, як користуватися антикорупційними інструментами.

Саме тому, 14 – 15 липня у Смідині відбулися інтерактивні майстерні для активних жителів ОТГ, посадовців, представників громадських організацій та  членів місцевої молодіжної ради.

«Щоб ефективно користуватися тими чи іншими антикорупційними інструментами, потрібно не лише знати де шукати потрібно інформацію, а й вміти її аналізувати. З цією метою ми й проводили наші майстерні», - зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Зокрема, під час заходів громадська діячка та журналістка Марія Доманська розповідала усім присутнім про те, як відстежувати та аналізувати електронні закупівлі; чим корисний для активних громадян доступ до публічної інформації; як відстежувати доходи посадовців завдяки різним електронним сервісам, тощо.

«Окрім теоретичної частини, усі майстерні включали в себе й практичну роботу. Учасники заходів аналізували декларації реальних місцевих посадовців; вивчали державні закупівлі їх громади; дізнавалися про успішні журналістські розслідування пов’язані з корупційною тематикою», - розповідає Марія Доманська.

Щоб далі популяризувати антикорупційні інструменти серед мешканців Смідинської громади, Волинський Інститут права планує організовувати ще ряд тематичних заходів. Зокрема, в серпні тут відбудуться антикорупційні кави-зустрічі. Їх мета – у неформальній атмосфері поговорити про те, як досягнути успіху без хабарів. 

Заходи відбулися в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

*Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр Громадської Адвокатури (Львівська область), Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд Розвитку міста Миколаєва (Миколаївська область), Причорноморський Центр Політичних і Соціальних досліджень (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр «Доброчин» (Чернігівська область), Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики (Дніпропетровська область).

Контакти

  • Контактна особа: Ірина Гайдучик
  • 095-64-54-655 [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.