bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проєкт «Разом Ми - Сила або як стати блогером» набирає оберти набирає оберти на Чернігівщині
03.08.2020

На Чернігівщині вже місяць поспіль активно реалізується  проєкт “Разом Ми - Сила» або ХОЧУ стати Блогером”. Це Правозахисна програма для молодих лідерів, що здійснюється  Національним університетом «Чернігівська політехніка» та Громадською організацією «Шлях у майбутнє» за підтримки Громадської організації «Фундація прав людини»,  Cultures Interactive e.V. (CI, Germany), The Anti-discrimination Education Society (TEA, Poland). Фінансування проєкту здійснюється Міністерством закордонних справ Федеративної республіки Німеччина.

На протязі липня в рамках проєкту відбулися три важливі заходи. Так, зокрема, з 7 по 10 липня в Чернігові проходила англомовна школа-тренінг “Fair Skills Training”  для   молодих лідерів  з Чернігівщини та Сумщини за участю  міжнародних тренерів Wiebke Eltze (Cultures Interactive e.V., Germany), Magdalena Swider (The Anti-discrimination Education Society, Poland) та модератора заходу Євгена Фоміна (Громадська органіізація “Фундація прав людини”, Україна). Під час заходу активно обговорювалися важливі проблеми існування дискримінації у суспільстві, її форми  та характер прояву в нашій країні.

27-28 липня активна шкільна та студентська молодь, молоді науковці та громадські діячі  Чернігівщини  взяли участь у TogetherWeCan! AdvocacyTraining, присвяченому тонкощам проведення адвокаційної  діяльності  з представництва та захисту прав і  інтересів окремих індивідів та певних  груп людей. Захід проходив у Національному університеті “Чернігівська політехніка” у комбінованому режимі (офлайн+онлайн) за участі вищезгаданих  міжнародних тренерів з Німеччини та Польщі. Учасники тренінгових заходів змогли глибше розібратися у сутності адвокації та основних формах її прояву,  поділитися своїм власним досвідом участі у різних акціях на підтримку певних ініціатив громадянського суспільства, а також розробити ідеї для проведення актуальної адвокаційної компанії за алгоритмом Gamma+ Model. Водночас, у  фокусі  тренінгових сесій були особливості та технології проведення адвокаційних кампаній в епоху цифрових технологій, масштабного поширення впливу соціальних медіа та мультиканальності поширення інформації.  

І нарешті третій захід в рамках проєкту _- школа-тренінг “Основи відеоблогінгу для правозахисників” -  відбувся  в Чернігові  29 липня.  Учасники тренінгу   оволодівали мистецтвом відеоблогінгу  під керівництвом  відомого  відеоблогера, сценариста,  режисера фільмів “Війна жіночого роду”, “Очі Донбасу”, тренера соціальних проєктів Юрій Кочкаров. Під час заходу молоді блогери змогли  дізналися більше про відоблогінг, правила вибору  вдалих  локацій для зйомок, особливості окремих видів   зйомки ( художньої, репортажної,  в русі та статиці, з висоти пташиного польоту тощо), існуючі пристрої та  комп’ютерні програми для монтування якісного відео та аудиоряду. Проте основною родзинкою тренінгу була групова робота над розробкою сценаріїв соціальних відео,  Їх зйомки та  монтажу. Атмосфера тренінгу надихала на творчість та самовираження, а відзняті відеоблоги  вразили гостротою тематики, креативністю та нестандартними підходами до пошуку відеосюжетів та розробки їх сценаріїв.  Найближчим часом  нові відеоблоги з’являться на платформі mustpost.today та Чернігівська блогосфера.

Проєкт триватиме до грудня 2020 року. Запрошуємо Вас узяти участь у проєкті «Разом Ми - Сила» і долучитися таким чином до захисту прав молоді онлайн у вашій громаді!

Уточнювати всі деталі можна за телефоном 0634641031 у Людмили Ремньової,  координаторки проєкту «Разом Ми - Сила» у Чернігівській області.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.