bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Понад 90 учасниць зібралися на Третю робочу зустріч з підготовки незалежної доповіді
14.09.2020

“Етичний кодекс” жіночих організацій та низку інноваційних методологічних та комунікаційних підходів до звітування за Конвенцією з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW) ухвалили понад 90 представниць жіночих та феміністичних організацій.

Ці питання обговорили під час Третьої робочої зустрічі з координації підготовки незалежної IX Періодичної доповіді за “жіночою” Конвенцією ООН  (CEDAW). Захід пройшов  14 вересня 2020 року в онлайн форматі.

“Попри карантинний період та складні умови для комунікації, відгук жіночих та феміністичних організацій на заклик організаторок заходу щодо участі був вражаючим. Окрім членів Моніторингової групи, які підписали Меморандум про співпрацю жіночих та феміністичних організацій та ініціатив, до робочої зустрічі приєдналися значна кількість представниць інших жіночих та громадських організацій. Усього на участь у заході зареєструвалися 96 учасниць та учасників із 85 організацій”, - повідомила координаторка проєкту Лариса Магдюк. 

“Головним для нас  було спільно обговорити та схвалити  етапи, план інструментарій колективної роботи нашої моніторингової групи з підготовки доповіді”, - повідомила керівниця проєктної команди, директорка Київського інституту гендерних досліджень Марфа Скорик.

Під час зустрічі організаторки запропонували низку інноваційних методологічних та комунікаційних підходів, інструментарій. Зокрема, Марія Ясеновська, президентка Харківської обласної організації  «Громадська альтернатива», представила «CEDAW Watch Tool: інструмент, що розбиває процес звітування та моніторингу на зрозумілі кроки від А до Я». 

Оксана Москаленко, голова Жіночого консорціуму України, запропонувала  “етичний кодекс” для жіночих організацій. 

Наступні заходи проєкту буде проведено у вересні-жовтні цього року.

ДОВІДКОВО.

Підготовка незалежної періодичної доповіді за “жіночою” Конвенцією ООН відбувається в рамках проєкту “Громадський моніторинг зобов’язань держави Україна щодо Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок”, який впроваджує Київський інститут гендерних досліджень. Проєкт підтримує Структура ООН Жінки.

Контакти

  • Тел./факс: (+380 44) 257 0476; Моб./Viber/WhatsApp (+380 96) 011 0338; Е-пошта: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.