bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громади на Миколаївщині готуються до місцевих виборів та формування бюджету на 2021 рік
24.09.2020

Консультацію з питань проведення місцевих виборів та формування бюджету на наступний рік провели експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України у Березанській селищній раді. 

Захід відбувся в рамках проекту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” (ПУЛЬС), що впроваджується Асоціацією міст України за підтримки USAID.  

Наскрізною темою зустрічі консультантів Миколаївського РВ АМУ з профільними фахівцями та представниками територіальної виборчої комісії стали зміни виборчого законодавства та особливості роботи органів місцевого самоврядування та роботи виборчих комісій у забезпеченні проведення місцевих виборів 25 жовтня: визначення округів та кількості депутатських мандатів; вимоги до підготовки, оформлення та подання документів до виборчих комісій кандидатами та партіями; особливості дії пропорційної системи з партійними відкритими списками; визначення місць для розміщення агітаційних матеріалів; організаційні питання забезпечення проведення роботи комісій та голосування з дотриманням правил безпеки в умовах поширення коронавірусної хвороби.  

Під час консультації присутні розглянули новели виборчого законодавства, особливості впровадження імперативного мандату, оновлений статус і повноваження старост. Крім того, враховуючи зміни у формуванні територіальних громад згідно Перспективного плану, громади вже зараз можуть пропрацювати питання, які треба буде затвердити на перших сесіях після виборів. 

Після місцевих виборів 25 жовтня перед такими громадами постануть питання реорганізації приєднаних сільських рад, проведення перших організаційних сесій, розробка організаційної структури, штатних розкладів, положень про старости, про постійні комісії, затвердження старост, вибори секретарів, інвентаризація та передачі комунального майна, передача земельних ділянок за межами населених пунктів тощо”, - підкреслюють у Миколаївському РВ АМУ. 

 

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.