bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Унікальні експонати та виборча пам’ять: в Одесі запрацював Музей виборів
09.10.2020

В Одесі 7 жовтня відкрили перший у місті Музей виборів, який працюватиме на постійній основі.

Організатори - Одеська обласна організація ВГО “Комітет виборців України” та видання “ІзбірКом” - розповіли, що різноманітні артефакти, пов’язані з виборами, збиралися впродовж багатьох років, і тепер кожен може побачити ці експонати та дізнатися про їх історію

Під час урочистого відкриття Анатолій Бойко, голова Одеської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України», зазначив, що експозиція музею налічує сотні різноманітних предметів, нерідко - унікальних, які демонструють розвиток демократії в Одесі та загалом в Україні впродовж останніх 30 років і навіть більше. 

Валерій Болган, головний редактор видання «ІзбірКом» та координатор Музею виборів, наголосив на важливості збереження історичної пам’яті виборців: “Погляньте на гасла партій та кандидатів, які балотувалися десять, двадцять років тому, та сучасні, і знайдіть відмінності. І ви побачите тут і політичний плагіат, і переінакшені старі обіцянки й гасла на новий лад, і різноманітні варіанти “чорного” та “білого” піару, і багато чого ще цікавого. Це важливо пам’ятати кожному, аби робити усвідомлений вибір зараз. Це цікаво з точки зору науки, історії, аналізу і так далі. Власне ми зібрали матеріальне відображення розвитку демократичних процесів у нашій країні, зокрема в Одеській області. І будемо раді новим екпонатам, які з радістю приймемо від відвідувачів”. 

Окрема увага в музеї приділена ворожому контенту. Так, серед агітаційних матеріалів можна побачити проєкт Конституції Української федеративної республіки, запропонованої кандидатом у депутати міської ради ще в 1994 році.

Зазначимо, що Музей виборів працюватиме постійно за адресою: місто Одеса, вулиця Садиковська, 25. Для відвідування слід зареєструватися за посиланням.

Музей створено Одеською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» та видання «ІзбірКом» в рамках кампанії з протидії ворожим інформаційним операціям та підвищення критичного мислення за підтримки Open Information Partnership.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.