bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як правильно заповнити виборчий бюлетень
19.10.2020

Про це повідомила громадська організація «Центр соціальних ініціатив «Атом».

Голосова інструкція з порадами (аудіоподкаст) створена для виборців із вадами зору, літніх людей, які потребують допомоги сторонніх, щоб правильно заповнити виборчий бюлетень та проголосувати на місцевих виборах, - повідомила виконавча директорка ГО «Атом» Ольга Шалайська.

Аудіоподкаст роз’яснює особливість виборчих бюлетенів із виборів депутатів обласної, районної рад, а також депутатів територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше.

Виборчий бюлетень виглядатиме так: у першій колонці ліворуч розміщено список партій, поряд зі списком - колонка порожніх квадратів та колонка квадратів із трафаретом для написання цифр як на поштових конвертах. Праворуч розміщена колонка, в яку вписано за номерами прізвища кандидатів у депутати від партій. Саме ця колонка свідчить про те, що списки відкриті.

Щоб проголосувати правильно, потрібно ознайомитися зі списком партій. У  порожньому квадраті навпроти назви політичної партії, яку обрали, зробити позначку “плюс” або іншу, а в квадрат із нанесеним трафаретом вписати номер кандидата у депутати від тієї самої партії, яку підтримали. Прізвища кандидатів та їхні номери розміщені в останній колонці.

«Навіть якщо номер кандидата в депутати не вдалося вписати чітко за трафаретом, не варто хвилюватися. Ваш вибір все одно зарахують, якщо всі символи можна буде розпізнати», - пояснив член Львівської ТВК Микола Щур.

Виборцям літнього віку, з вадами зору, інвалідністю рекомендується приходити на голосування у супроводі іншого виборця. Члени виборчої комісії та спостерігачі не мають права допомогти виборцю при голосуванні.

Проєкт зі створення аудіоподкастів підтриманий програмою «Громадське здоров’я»  Міжнародного фонду «Відродження».

 

Аудіоподкасти розміщені за посиланняму відкритому доступі:

https://drive.google.com/drive/folders/1KqqhlabIG8d7DMAD6a6i9MgaIPATMw0v

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.