bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги та косультації серед молоді міста Лисичанськ
26.10.2020

5-7 жовтня 2020 року в рамках проєкту «Підвищення конкурентоспроможності бізнесу і можливостей працевлаштування вразливого населення Донецької та Луганської областей» відбулися тренінги і консультація для студентів старших курсів Вищого професійного училища № 94 м. Лисичанськ.

ГО «Покровська Ліга ділових та професійних жінок» організувала та провела одноденний тренінг «Мій перший крок у бізнес» та надала консультаційні поради після його закінчення. Активна робота під час тренінгу та консультацій передбачала багато інтерактивних заходів, командної роботи та практичних завдань.

Жваву дискусію серед учасників викликали питання, пов’язані з визначенням точки беззбитковості та використанням простих фінансових показників для поліпшення бізнес-рішень, аналіз впливу зміни бізнес-середовища на прибутковість бізнесу – аналіз різних сценаріїв та їх кінцевий результат.

Як виявилося, деякі студенти вже мають досвід ведення власної справи. Деякі з них запропонували цікаві бізнес-ідеї,  приємно було дізнатися, що молоді люди вже мають певні наробки: самостійно провели маркетингові дослідження, розробили примітивний фінансовий план та навіть почали пошук інвестиційних ресурсів для своєї бізнес-ідеї. Тренери нашого проєкту надали учасникам зворотній зв’язок стосовно їхніх наробок та допомогли із розвитком їх ідей.

На після тренінговій консультації студентам ґрунтовно була надана інформація, як треба формалізувати бізнес-ідею на папері, що треба робити у випадках відмови у реєстрації та як будувати фундамент для розвитку власної справи.

6 жовтня серед студентів Вищого професійного училища № 94 м. Лисичанськ нашою організацією був проведений одноденний тренінг «Успішне працевлаштування» та надані консультаційні поради після його закінчення.

Під час тренінгу тренерки використовували міні-лекції, презентації, інтерактивні та ділові ігри. Групові обговорення, робота у складі груп та робота із завданнями створювали комфортну та дружню атмосферу для спілкування.

Найбільш емоційно студенти сприйняли процес проходження інтерв’ю та складання власного резюме. Було цікаво спостерігати за реакцією студентів, які знаходили нові професійні риси своєї особистості, що вважалися ними другорядними, але могли б мати значення для успішного працевлаштування у майбутньому.

Також виявилося, що деякі зі студентів вже працюють за спеціальністю, а саме електриками та слюсарями. Таким студентам було надано консультаційні поради щодо подальшого самовдосконалення професійних здібностей та навичок.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Покровська Ліга ділових та професійних жінок» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Покровська Ліга ділових та професійних жінок» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.