bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Запоріжжі майбутнє створювали руками дітей
03.11.2020

Протягом жовтня в Україні відбувалася велика комплексна ініціатива “Тиждень кодування ЄС” (Meet and Code). В його рамках в Запоріжжі відбулися три майже паралельних інтеграційних проектів для школярів і молодшого студентства — щорічний “ІТ-міні-фестиваль “заКОДуй!”, “Онлайн Coding Марафон” й “Учнівський онлайн-марафон з кодування й інформаційної безпеки”. Організатором цієї “трійки” є молодіжна організація “Наше щасливе життя”, а можливою реалізація стала завдяки фінансуванню корпорації SAP та підтримки Ресурсного центру ГУРТ.

Декілька десятків хлопців і дівчат з 10 по 31 жовтня опановували нові якісні знання та навички з кодування, графічного дизайну, програмування роботів, 3D-моделювання й інших цікавих і захоплюючих ІТ-технологій. Заняття ці та консультації проходили через відповідні відео-платформи зв’язку, а всі необхідні набори для практичних занять персонально надавалися таким учасникам й учасницям заздалегідь. Само собою, участь в проектах була абсолютно безкоштовною, а декілька цих з “уроків” організатори оприлюднили на платформі Ютуб.

— Це реально круті знання та можливості — ділиться своїми враженнями учениця запорізької гімназії №7 Мілана Даркова, — завдяки проекту мені стало не тільки цікавіше займатись сучасними технологіями, але й вирішила краще взятися за математику й англійську, бо без них в написанні програм і сайтів — ніяк.


Подавалася інформація учням й учасницям дійсно як в освітньому, так і в ігровому форматах, надихаючи майбутнє України на корисні зміни та розробки.


— Під час реалізації даних проектів окрім “вселенської” вдячності, декілька підлітків звернулися до наших лекторів по консультації зі створення власних мобільних додатків і своєрідних агрегаторів бізнес-ідей — ділиться голова ЗОМОГ Олександр Кахай, — це дійсно круто, що завдяки таким ініціативам як “Meet and Code” учні отримують додаткові знання та профорієнтацію та хочуть змінювати цей світ на краще через підтримку та реалізацію корисних ідей. 

 


Контакти

  • www.penzlyk.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.