bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Миколаївське відділення АМУ провело консультацію з представниками Єланецької громади
23.11.2020

Консультанти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України продовжують надавати методичну підтримку громадам із налагодженням роботи після проведення місцевих виборів. 

Так, в рамках проєкту ПУЛЬС під час консультації з представниками Єланецької селищної ради консультанти РВ з юридичних та бюджетних питань Лідія Віштал і Юлія Забродкіна, а також виконавча директорка Миколаївського РВ Тетяна Яблоновська розповіли про перші кроки громади в процесі реорганізації представницьких та виконавчих органів.

Серед розглянутих тем - проведення першої установчої та подальших сесій новообраної місцевої ради, затвердження старостинських округів, затвердження старост селищною радою, внесення змін до організаційної структури органів управління громадою. 

Особливу увагу ми приділили питанням формування та організації роботи виконавчих органів Єланецької громади. Це, зокрема, відділи соціального захисту, фінансів, освіти тощо. Рішення про конкретний перелік структурних підрозділів, штатну чисельність рада прийматиме відповідно до наявності фінансових ресурсів в місцевому бюджеті на утримання відповідного штату. І вже потім враховуватиметься пріоритетність того чи іншого напрямку, що впливатиме на рішення: чи це буде управління, відділ чи відповідальний спеціаліст”, - коментують у Миколаївському відділенні Асоціації міст.  

Нагадаємо, склад Єланецької селищної ради затверджено у Перспективному плані формування територій громад Миколаївської області за принципом “один район - одна громада”. Зокрема, окрім адміністративного центру громади - селища Єланець, до неї увійшли Великосербулівська, Великосолонівська, Водяно-Лоринська, Возсіятська, Калинівська, Малодворянська, Маложенівська, Малоукраїнська, Нововасилівська, Ольгопільська, Ясногородська сільські ради. 

 

__________

Миколаївське РВ АМУ

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.