bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нова Дружківка залучає молодь до планування громадських просторів
27.11.2020

Залучення молоді до розробки та планування громадських просторів – таку ініціативу запроваджує наша команда в рамках проєкту «Від участі до дії». Під час воркшопу із урбаністкою Ганною Павленко майбутні архітектори та дизайнери працювали над ідеями облаштування скверу «Дитячий».

«Основою відповідних концепцій стали принципи інклюзивності, всесезонного використання території, комплексного підходу та врахування громадської думки. В процесі проєктування зі студентами ми спирались на успішні приклади сучасних публічних просторів, що вже існують у світі. А потім – намагалися адаптувати ці рішення до реалій та стану, які є у сквері «Дитячий», – підкреслила Ганна Павленко.

Студенти із захопленням працювали над спільною концепцією та, спираючись на отримані теоретичні знання, розробляли конкретні рішення. По завершенню воркшопу вони були задоволені результатом практичної роботи та висловили готовність створити об’ємно-просторовий макет скверу для подальшого втілення його в життя. 

Пряма мова учасниць навчання.

Анастасія Сьомачкіна: «Я навчаюся на дизайнера, і отримана під час воркшопу інформація, знадобиться мені у подальшій роботі за фахом. Для мене вся інформація є абсолютно новою, бо в процесі навчання поки подібного курсу не було. А створення об’єктів для людей вимагає врахування тонкощів, починаючи від вибору покриття, закінчуючи функціональні відмінності громадських просторів».

Ганна Великоцька: «Мені дуже сподобався захід, організований командою «Новою Дружківки». Дякуючи практичному наповненню воркшопу, я змогла спробувати свої сили в процесі роботи, і зрозуміти особливості, які необхідно враховувати протягом розробки та реалізації загальноміських ініціатив». 

Зайчикова Ольга: «Я люблю тематику ландшафтного дизайну, вона цікава та різноманітна. А завдяки участі у навчанні у мене розширилось розуміння щодо подібної роботи. Наприклад, я була вражена тим, що аби створити сквер або іншу локацію для відпочинку, треба обов’язково враховувати те, що знаходиться навколо цієї території: всі дороги, будинки, тощо. Щоб відповідний простір гармонічно вписався у вже існуюче середовище». 

За словами викладачки спецдисциплін Дружківського житлово-комунального коледжу Ірини Скакаліної така співпраця є дуже важливою для студентів та посилює їхні фахові навички. «Саме в процесі практичної роботи вони можуть спробувати власні сили та сформувати нові навички. Особливо якщо це матиме подальше втілення у життя. Ми відкриті та готові до такої взаємодії», - підсумувала Іринв Скакаліна.

Воркшоп для студентів відбувався в межах проєкту «Від участі до дії», який реалізується громадською організацією «Нова Дружківка» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Зміст публікації не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

Для запитів ЗМІ

Світлана Агаджанян, піар-менеджерка ГО «Нова Дружківка», +380502733985, [email protected]

 

Контакти

  • Світлана Агаджанян
  • піар-менеджерка ГО «Нова Дружківка»
  •  +380502733985
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.