bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Що роблять США для придбання критично важливих енергоресурсів
02.12.2020

Нещодавно Вашингтон успішно активізував зусилля зі створення нових шляхів поставок дуже важливих для своєї промисловості мінералів в обхід КНР. Так, 21 жовтня 2020 року Держдепартамент США оприлюднив підписаний з Перу та Ботсваною меморандум про взаєморозуміння у галузі поставок критично необхідних для американської енергетики корисних копалин, зокрема літію, кобальту та графіту. Згідно з прогнозами аналітиків, попит на вищезгадану сировину у майбутньому буде тільки збільшуватися, що пов’язано з ростом обсягів виробництва акумуляторів, електромобілів, та широким поширенням “зелених” технологій.

Під час церемонії, що відбулась в онлайн-форматі, американці заявили, що цей крок є формальним приєднанням Ліми та Габороне до ініціативи з управління енергоресурсами, що була запущена в червні 2019 року США, Канадою та Австралією. Вона спрямована на обмін експертизою для підвищення ефективності геологорозвідки та розробки мінеральних запасів, а також для залучення капіталів та формування надійних ланцюгів поставок. Американці підтвердили, що майбутні спільні проекти будуть підтримані фінансовою корпорацією США з міжнародного розвитку.

На думку аналітиків, Угода з Перу та Ботсваною спрямована на приєднання якомога більшої кількості зарубіжних партнерів до зусиль Білого дому щодо нарощування альтернативного Китаю виробництва корисних копалин. Це відповідає характеру виконавчого розпорядження, що було ухвалено Дональдом Трампом 30 вересня 2020 року, про оголошення надзвичайної ситуації через надмірну залежність США від поставок окремих мінералів із “недружніх” країн.

Експерти впевнені, що адміністрація Білого дому продовжить роботу у цьому напрямку та основний акцент зробить на заможних природними ресурсами державах Африки, Південної Америки та Південно-Східної Азії, де в неї багато прихильників. Натомість США запропонують їм капіталовкладення з боку західного бізнесу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.