bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Баранівці запрацювала сонячна електростанція 10 кВт та центр енергоефективності
04.12.2020

Також у рамках проєкту тут облаштовано центр енергоефективності. Жителів громади будуть навчати та консультувати щодо утеплення будинків, заміни вікон та інших заходів зі збереження енергії, грошей та довкілля.

Вартість проєкту 1 040 000 гривень: з них кошти гранту – 350 000 гривень та громади – 690 000 гривень.

Інфографіка про проєкт

За ці гроші у рамках проєкту було закуплено та змонтовано сонячну станцію; відремонтовано частину покрівлі та приміщення, відведене під центр енергоефективності; придбано мультимедійне обладнання для проведення навчальних заходів; розроблено та видрукувано інформаційні матеріали (листівки та плакати для шкіл).

На думку Юрія Савича, енергоменеджера Баранівської міської ради, демонстрація роботи станції може зацікавлювати жителів громади та місцевий бізнес впроваджувати подібні проєкти для своїх потреб.

Сьогодні у громаді працює 1 промислова та 4 домашні сонячні станції. На базі центру плануємо проводити просвітницькі заходи, аби заохочувати людей інвестувати у розвиток відновлюваної енергії. У центрі “Мрії в дії” працюють швейний, столярний коворкінги, гурток 3D-моделювання, тож тепер вироби, виготовлені відвідувачами, завдяки роботі сонячної станції, матимуть у собі частину сонця”.

Для облаштування станції було замінено 80 % даху. У планах керівництва громади продовжити оновлення центру – наступними кроками буде підключення води та термомодернізація будівлі.

СЕС та центр енергоефективності облаштовані у рамках проєкту “Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклади з практики)”, що реалізовано Екоклубом та Баранівською міською радою за фінансування Міністерства закордонних справ Норвегії.

Екоклуб надає консультації громадам, зацікавленим у розвитку енергоефективності, розвитку відновлюваної енергетики та адаптації до зміни клімату. Також запрошуємо підписатися на розсилку новин для громад, куди надсилаємо новини, анонси конкурсів та навчань, можливості для співпраці: http://eepurl.com/gISXIf  

Контакти

  • Сакалюк Дмитро
  • представник ГО «Екоклуб» Моб.: +380673634110
  • Ел.пошта: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.