bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як жити далі в умовах пандемії: моделі та рішення для громад
15.12.2020

З часів незалежності українське суспільство протистояло економічним та соціальним викликам, військовій агресії Російської Федерації. Але цього року не лише українське суспільство, але й вся світова спільнота стрімко занурились у нечувану за мірками сучасної людини кризу. Пандемія, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2, призвела до здавалося б абсолютно неможливих для нас наслідків. Хто б міг подумати, що всього за декілька днів між містами та регіонами виникнуть кордони, а вільне пересування країнами стане неможливим. Громадяни змушені були погодитись на тимчасові обмеження своїх особистих, соціальних, політичних, економічних та культурних прав задля збереження свого здоров’я та, навіть, життя.

Складно сказати, коли людство подолає цю кризу, та яким чином вона вплине на суспільство та його цінності. Однак саме в кризові часи особливого значення набувають прояви людяності та взаємодопомоги.

Відмінною рисою української спільноти є те, що кризи мобілізують громадян на підтримку тих, хто її потребує. І чим вони гостріші, тим активніше українці готові самоорганізовуватись для допомоги оточуючим. Не стала виключенням і коронакриза. Тисячі ініціатив з підтримки лікарів та лікарень, літніх людей та підприємців можна знайти у мережі Інтернет. І це ті історії, які має цінити українське суспільство та пишатися ними.

В моменти кризи людям потрібне натхнення, а також розуміння того, яким чином вони можуть проявити людяність та небайдужість. 

Асоціація сприяння самоорганізації населення презентує видання, що покликане поділитись історіями людей, які протидіють пандемії. Це власники невеликих кав’ярень та ресторанів, зоозахисники, представники місцевого самоврядування. Маємо надію, що цей невеликий посібник буде вам корисний та надихне вас на створення власних історій небайдужості.

Завантажити видання.

У цьому виданні, експерти Асоціації виокремлюють моделі та рішення для органів влади, бізенсу та громадянського суспільства. Зокрема, розповідають про те, як організувати роботу органу місцевого самоврядування чи ЦНАП в умовах пандемії, як адаптувати бізнес до нових умов, допомогти місцевим виробникам, вразливим категоріям населення чи безпритульним тваринам.

 

 

Видання підготувала ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» в рамках проєкту «Громади проти COVID-19: як жити далі в умовах пандемії?».

Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Zagoriy Foundation (https://www.facebook.com/zagoriyfoundation/). Благодійний фонд Zagoriy Foundation був створений у 2015 році Глібом, Катериною та Володимиром Загоріями для реалізації благодійних проектів. Zagoriy Foundation системно впроваджує накопичений поколіннями сім’ї Загорій досвід благодійництва, — що дозволяє робити вражаючий внесок в розвиток України. Фонд на довготривалій основі підтримує важливі для українського суспільства ініціативи та бере участь у заходах, які спрямовані на популяризацію благодійної діяльності. Пріоритетним напрямом діяльності Фонду є розвиток культури благодійності. В цьому напрямку Фонд системно впроваджує сталі проекти й окремі активності.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.